Американські вчені радять не ставити на зарядку гаджети в тих кімнатах, де сплять люди.

Дослідники вважають, що вплив на людський організм електронних пристроїв під час підзарядки стає особливо небезпечним.

Поширена побутова звичка встановлювати смартфони на зарядку поруч з ліжком під час сну, — вкрай шкідлива й небезпечна, заявили співробітники американського співтовариства по дослідженню випромінювань. Таке сусідство заряджаються пристроїв ночами може виявитися серйозним фактором появи важких захворювань, вважають учені.

За словами фахівців, манера класти заряджається девайс на всю ніч неподалік від голови притаманна більше 70% людей. Під час такої зарядки акумулятор пристрою стає особливо небезпечним для людського організму, стверджують медики.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Дослідники відзначають, що під час сну в організмі кожної людини значно знижуються функції захисної системи, що підвищує чутливість до випромінювання від пристроїв на зарядці. Смартфонами люди користуються практично щодня, і близько 30% захворювань безпосередньо пов'язані з отриманням випромінювання від девайсів, стверджують вони.

«Літій-полімерні і літій-іонні випромінюють шкідливі речовини. Випромінювання від смартфона, залишеного на зарядці на всю ніч, може призводити до подразнення шкіри, головних болів, раку шкіри», — констатували експерти.

Нагадаємо, раніше у відомому журналі Science повідомлялося, що група дослідників знайшла унікальний алмаз, в структурі якого зберігся незвичайний лід високої міцності. Вчені виявили камінь у зразках, піднятих із глибини між 400 і 600 км, з області мантії яку називають перехідною зоною. І тільки при його детальному дослідженні було встановлено, що він містить усередині себе так званий "лід-VII".

Вчені висунули гіпотезу, що і сам камінь має позаземне походження, бо в умовах Землі "лід-VII" не утворюється природним шляхом.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені Каліфорнійського університету в результаті численних досліджень виявили генетичний зв'язок між безсонням і депресією.

Як пишуть західні ЗМІ, також вони знайшли зв'язок між генами і порушеннями сну. Для своїх досліджень вони використовували понад 33 000 зразків ДНК американських солдатів.