У Санкт-Петербурзі на активіста руху "Солідарність" Всеволода Нелаева напали під час акції з українським прапором і плакатом з написом "Свободу політв'язню Денису Бахолдіна!".

Як пишуть російські ЗМІ, посилаючись на Нелаева, нападник вийшов з машини марки Мерседес на Анічковому мосту і почав ображати його. Він спробував вдарити Нелаева, а потім пригрозив фізичною розправою і пішов.

"Через 20 хвилин чоловік повернувся і облив Нелаева невідомою рідиною, спробував вирвати з його рук плакат, після чого зав'язалася бійка. У якийсь момент нападник дістав ніж, з яким його і затримали співробітники поліції, що проїжджали повз", - наголошується в повідомленні.

Навіть після того, як поліцейські заарештували ненормального, він вів себе агресивно навіть в наручниках і говорив правоохоронцям про наявність у нього якогось посвідчення.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Бахолдін брав участь в щомісячних акціях на підтримку політв'язнів в рамках Стратегії-6, а також в антивоєнних акціях проти гібридної війни в Донбасі. Однак російські судді звинувачують його в бойових діях в Донбасі нібито в якості добровольця Правого сектора.

Українська символіка в Пітері

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Санкт-Петербурзі активісти влаштували акцію на честь закінчення Другої світової війни. Активісти несли плакати з написами: "Гітлер, Сталін, Муссоліні, Хірохіто розв'язали II Світову війну. Путін, Кім Чен Ин, Асад, Мадуро - III Світову війну? Невже допустимо?", "На Росію не нападав ніхто! Наша країна веде війни, яким немає виправдання, - в Україні, в Сирії "та інші. Крім того, учасники акції на Невському проспекті розгорнули синьо-жовті прапори. Судячи по ролику, росіяни часом болісно реагували на українські прапори: "Не чіпайте нашого Путіна! Він нічого поганого не зробив!".

Варто також відзначити, що більшість іноземців кажуть, що їм, перш за все, подобається щирість українців.

Такий висновок зробила "ВВС Україна", опитавши представників США, Великобританії, Франції, Данії, Японії, Пакистану, Канади і Маврикія. "Щирість. Якщо ви бували в інших країнах, то бачили, що там люди дуже люб'язні, але я не вірю, що це щиро. Як на мене, часто це просто маска. В Україні це не так, тут відразу ж зрозуміло, як людина ставиться до тебе, що їй подобається, що - ні", - вважає фотограф Габріель Карраско з Майамі.