У зв'язку з відлигою та очікуваними опадами 11-12 березня в водоймах України очікується підвищення рівня води.

Про це повідомляє прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, у службі розповіли, що потрібно очікувати підвищення рівня води:

• на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.), Прута та Сірету (Івано-Франківська, Чернівецька обл.) На 0,5-1,5 м;

• на лівих притоках Дністра (Тернопільська, Хмельницька, Вінницька обл.) На 0,1-0,6 м;

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

• на ділянці Дністра Галич - Заліщики на 0,5 - 1,0 м

• на річках басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.) На 0,3 - 1,0 м, мiсцями можливий вихiд води на заплаву.

Очікується подальше танення льоду, місцями вже можливий і льодохід. Можливо також і формування заторів льоду з різким коливанням рівнів води на гірських притоках Дністра та на ділянці Дністра, Заліщики - верхів'я Дністровського водосховища.11-12 березня на р. Ворона біля м Тисмениця (Івано-Франківська обл., Тисменицький р-н.,) Очікується подальше продовження підйому рівня води на 0,5-1,2 м над рівнем, зафіксованим на 08.00 годин 10 березня, вихід води на заплаву з можливим перевищенням позначки початкового затоплення прирічкових будівель.Разом з тим у гідромецентрі зазначили, що у неділю, 11 березня, в Україну нарешті прийде тепла, сонячна і без опадів погода. Так, сонечко очікується в західних, центральних і південних областях.

Уточнюється, що сонячна погода без опадів у неділю прогнозується на Закарпатті, Львівщині, Івано-Франківщині, Тернопільщині, Чернівецької області, на Волині, в Рівненській і Хмельницькій областях. Крім того, денна температура повітря у західних регіонах в середньому складе від +9 до +12 градусів.

У той же час, погода на Житомирській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській областях та у Запоріжжі також дуже порадує жителів ясним сонцем та відсутністю опадів. При цьому середня денна температура повітря прогнозується на рівні +4+7 градусів.

Зазначимо, що на півдні України 11 березня буде досить сухо, сонячно з температурою повітря +8+12 градусів. Крім того, такий же весняної погода буде і в Києві. Так, у столиці не очікується ні дощу, ні снігу, ні хмар, а температура повітря складе +3+5 градусів.

Синоптики розповіли, коли в Україну повернеться тепла погода.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, чи зазирне весна до України.