Зовсім нещодавно, професійні дієтологи назвали найбільш популярний овоч серед українців - буряк - "пилосмоком для печінки". Як з'ясувалося, буряк є найкориснішим овочем, який зможе очистити нашу печінку.

Відзначається, що речовина бетаїн, що міститься в цьому коренеплоді, робить буряк виключно корисним для печінки, а за вмістом заліза й цинку він взагалі не має собі рівних.

Довідка: Бетаїн — це унікальне біологічно активне з'єднання, сприяє засвоєнню білкової їжі.

Саме з цієї причини фахівці рекомендують подавати м'ясо з буряковим салатом або соком. Більш того, дія бетаїну настільки очевидна і ефективна, що дієтологи прозвали буряк "пилосмоком для печінки". Важливо уточнити, що варений і печений буряк так само дуже корисний, як і сирий.

Варто нагадати, що зараз багато людей впізнає смак дитинства, з'їдаючи шматочок мармеладу. На жаль, сьогодні на полицях магазинів рідко можна знайти справжній натуральний мармелад без зайвих шкідливих хімічних елементів. Однак, можна приготувати ці ласощі вдома. Таким чином ви отримаєте не тільки порцію задоволення, але і користь для вашого організму. Дієтологи розкрили всі секрети цих неймовірно смачних солодощів.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Дивіться як приготувати смачний мармелад

Також раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, що навіть саму звичайну гарбузову кашу можна приготувати оригінально і по-новому, якщо підійти творчо до цього процесу. Адже безліч улюблених рецептів страв з гарбуза напевно є у кожної господині.

Крім того, дієтологи вважають, що м'ясний бульйон може нашкодити здоров'ю людини. В процесі варіння, екстрактивні речовини потрапляють в м'ясний бульйон з кісток і м'яса і можуть перевантажувати роботу печінки.

Хімічні речовини, які містяться в свинячому, баранячому, яловичому, курячому бульйоні, можуть бути небезпечні при артриті, подагрі, хворобах крові. Всі хімічні добавки, з допомогою яких обробляють шматки м'яса потрапляють у воду, насичуючи бульйон антибіотиками, консервантами, гормонами росту.