Міжнародна група вчених з Організації охорони здоров'я зробила страшний прогноз: вірогідність того, що світ накриє особливо глобальна епідемія (пандемія) дуже висока, але найстрашніше те, що причиною стане досі невивчена інфекція, її поки не вдалося ідентифікувати, тому фахівці назвают її "хвороба Ікс".



Дослідники склали список захворювань, які можуть охопити все людство. У нього були включені вірусні геморагічні лихоманки Ласса, яка поширилася в Нігерії, і Ебола, яка забрала в 2014-2015 роках більше 11 тисяч життів. Крім того, вчені вважають надзвичайно небезпечними такі інфекції, як лихоманка Марбург, лихоманка Крим-Конго, близькосхідний респіраторний синдром, важкий гострий респіраторний синдром і хвороба Зіка.



Лікарі також помістили в перелік "хворобу Ікс", оскільки вважають, що пандемія може бути викликана невідомим поки захворюванням, яке виявиться таким же смертоносним, як іспанський грип початку минулого століття. Вчені планують заздалегідь підготувати заходи для боротьби з небезпечною інфекцією, щоб швидко реагувати на будь-яку потенційну загрозу.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Іспанка" - масова епідемія грипу в 1918-1919 роках. За оцінками вчених, вірусом було заражено 550 мільйонів чоловік, загинули 50-100 мільйонів.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що людству загрожує ядерна зима: в галактиках діють процеси, які можуть викликати серйозний вибух і виникнення ядерної зими. Таку думку повідомили вчені після проведення досліджень. Астрофізики зробили ряд експериментів, які показали, що в центрі деяких галактик відбуваються зміни, що виділяють значну кількість енергії. І якщо остання вибухне, то це стане причиною виникнення на нашій планеті ядерної зими.

Ми також писали про те, що теоретики церкви Христової вважають, що людство увійшло в часи апокаліпсиса, який згадується в Біблії. Земля вже давно чекає явищ, описаних в Біблії. Прихильники теорії змови запевняють, що завершальним "акордом" для людства стане поява планети Х-Нібіру, ​​яка знищить нашу планету.