Двох мешканців Чернівецької області з румунською реєстрацією затримали прикордонники на пункті пропуску "Порубне" українсько-румунського кордону.

Про це стало відомо завдяки прес-службі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

У пункт пропуску "Порубне" на в'їзд в Україну прибув 35-річний чоловік, який надав прикордонникам паспорт громадянина Румунії. Під час перевірки документів виявилося, що ця особа проживає у Глибоцькому районі Чернівецької області і є громадянином України.

Трохи пізніше ще один буковинець спробував таким же чином перетнути кордон. Пред'явивши прикордонникам паспорт громадянина Румунії, чоловік не очікував, що його дані, як громадянина України, внесені в базу даних.

За порушення українського законодавства обом буковинцям доведеться заплатити чималий штраф, розмір якого визначить суд.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше компанія Nomad Capitalist традиційно складає рейтинг найбажаніших паспортів. Відомо, що Україна посіла 91 місце в цьому рейтингу. Дослідники повідомили, що в цілому оцінювалося 199 держав.

Український документ зайняв своє почесне 91 місце разом з албанським паспортом. Загалом, "цінність" громадянства України підвищилася на 21 пункт порівняно з минулим роком. Такий результат показали тільки 2 країни, разом з нашої, ще три покращили свій результат на 18 пунктів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" хабарі не дають гарантій, величезні черги і місяці порожнього очікування. Експерти дізналися, з якими труднощами зустрічаються українці, які планують оформити біометричний паспорт для безвізових поїздок до Євросоюзу.