Twitter почав боротьбу з штучним створенням вірусного контенту і платними репостами.

Повідомляється, що під блокування потрапили відомі акаунти @GirlPosts, @Dory, @CommonWhiteGirl, @SoDamnTrue і @memeprovider. Такі мережі могли зробити той чи інший повідомлення вірусним, якщо одночасно поширювали його. У той же час, вони на цьому заробляли гроші, адже за репост потрібно було заплатити. В англійській мові навіть з'явилося окреме слово, яким називають такі мережі для просування постів - "tweetdeckers". Воно походить від назви сервісу TweetDeck, який допомагає керувати активністю в цій соцмережі без втручання користувача.

Twitter тепер безпосередньо забороняє продавати, купувати або намагатися штучно збільшувати взаємодію з обліковими записами", включно з такими параметрами, як кількість передплатників, ретвітів і навіть "лайків".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На цей крок соцмережа пішла заради обмеження розсилки спаму в мережі. При цьому користувачі сервісу схвально відреагували на нововведення. Згідно з їх відгуками, заблокованими акаунти часто копіювали вдалі жарти або повідомлення інших людей без посилання на них, щоб зробити свої профілі більш цікавими і залучити більше передплатників. Наприклад, так неодноразово траплялося з комедійним письменником Джеймсом Бреквеллом (James Breakwell). У нього в Twitter понад 1 млн. передплатників.

Раніше портал "Знай.uа" повідомило, що часто хакери на ресурсах з відвертим контентом розміщують шкідливі програми з метою отримання доступу до конфіденційної інформації користувачів. На думку експертів, в плані втрати особистих даних більш небезпечними є соціальні мережі, ніж порносайти.