Французький модельєр, правнук французького живописця П'єра-Адольфа Бадена, засновник модного Будинку Givenchy Юбер де Живанши по праву вважається класиком французької моди XX століття. У нього одягалися дружини президентів, королеви і герцогині. Кутюр'є пропрацював у власному Будинку Givenchy майже півстоліття, а відійшов від справ у 1995 році. А сьогодні стало відомо, що відомий модельєр пішов з життя у віці 91 року.

Його розуміння моди втілювали дві знамениті жінки – Одрі Хепберн і Жаклін Кеннеді. 4 лютого 1955 року модельєру був вручений його перший "Оскар" за костюми до фільму "Сабріна". Саме тоді почалося співробітництво з Хепберн, яке тривало 39 років. Вбрання до картини "Сніданок у Тіффані" стали відображенням цілої епохи в світовому кінематографі. Для цього фільму Живанши пошив сукню нового зразка, яке відрізняється від канонів, заданих Коко Шанель.

"Я так само залежна від Живанши, як жителі Америки – від свого психоаналітика", – говорила Одрі.

Іншою жінкою, що втілювала стиль Живанши, була Жаклін Кеннеді. Навіть для похорону чоловіка вона замовила сукню у великого кутюр'є.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Кращі висловлювання геніального кутюр'є Юбера де Живанши:

«Парфуми – це візитна картка. Без аромату жінка анонімна».

«Бути дизайнером одягу завжди було моєю мрією, і моя мати прийняла це: «Ти як метелик, кожен момент повинен сприймати, кожну секунду повинен бути уважним і помічати дрібниці, щоб творити».

«Мода – це вміння одягнутися так, щоб пройти по вулиці непоміченим».

«Зачіска – останній штрих, що показує, чи знає жінка саму себе».

«Важко сказати, ким я захоплююся у сучасній моді. Напевно, Джорджо Армані. Ми повинні жити в тому часі, в якому ми живемо. Армані це відчуває. Можливо, це не висока мода, але це витончено».

«Коли президента Кеннеді вбили, його мати, мадам Роуз Кеннеді, негайно зажадала сукню. На примірці вона попросила прикрити перлини, які були на ній. «Я хочу, щоб перлини не стукали, коли я буду обіймати труну мого сина», – пояснила вона. Це неймовірно – думати про подібні речі в такий момент».

«Тканина – екстраординарна річ, у ній є життя, її потрібно поважати».

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, що 12 березня на 91 році життя помер знаменитий французький модельєр Юбер де Живанши.