У понеділок, 12 березня, на торгах 100 найбільш популярних криптовалют почали демонструвати стрімке зростання в ціні.

Про це свідчать дані біржі Сoinmarketcap.

Курс біткоіна на сьогодні

Згідно з даними, станом на 9:35 біткоін дорожчав на 9%. Так, ціна популярної кріптовалюти становить - 9,648 тисяч доларів.

У свою чергу стратег за біржовим товарам аналітичного підрозділу Bloomberg Intelligence Майк Макглоун вважає, що ціна біткоіна з великою ймовірністю може обвалитися на 90%.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що 12 березня стало відомо, що французький стартап Qarnot розробив і запустив у продаж домашній обігрівач QC1, який, крім обігріву приміщень, також може виконувати роль устаткування для видобутку криптовалют.

В пристрій вбудований потужний комп'ютер, який в робочому стані забезпечує приміщення теплом. І хоча раніше компанія випускала свою продукцію для великих компаній, новинка стане доступною і для звичайних користувачів. Як наголошується на сайті розробника, пристрій безшумний, його установка і запуск займають всього близько 10 хвилин. Автоматично QC1 налаштований на майнінг цифрової валюти Ethereum.

Дивіться сюжет про біткоін

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в понеділок, 12 березня, курс біткоіна залишався в межах рівнів минулого падіння, не демонструючи купівельну активність. Відзначимо, що трохи пізніше продавці знову опустили вартість Bitcoin під позначку $9 000, не залишивши шансів швидкого відновлення найпопулярнішою кріптовалюти.

Також, за словами творця венчурної компанії " Draper Fisher Jurvetson Тіма Дрейпера, через п'ять років багато уряду стануть віртуальними, як і управління країнами, тому для надання якісних сервісів в конкурентному світі їм доведеться шукати такі інструменти як біткоін.

"Я би з радістю відмовився від долара на користь цифрових монет, і вважаю біткоін сьогодні, найбільш стабільна криптовалюта", - зазначив Дрейпер в інтерв'ю програми Fast Money на CNBC.