Буквально днями Національна громадська телекомпанія України (НСТУ) запустила сайт "UA: Класична музика", де можна прослухати онлайн 125 аудіозаписів відомих композиторів з фонду "Громадського мовлення". Про це повідомляє Інтерфакс.

Варто зазначити, що поряд з кожним треком на сайті "UA: Класична музика" доступна інформація з деталями про оркестрі або музиканта-виконавця.

"У перелік увійшли твори Леонтовича, Скорика, Лисенка, Мусоргського, Рахманінова, Римського-Корсакова, Бетховена, Чайковського, Шостаковича, Хачатуряна, Дебюссі, Баха, Шопена, Моцарта, Штрауса, Вівальді, Бізе, Гріга, Оффенбаха, Верді, Вагнера, Брамса і багатьох інших композиторів", - наголошується в повідомленні НГТУ.

У компанії також додали, що всі композиції записано в різні роки різними виконавцями, всіх їх оцифровано в єдину базу. Серед виконавців "Симфонічний оркестр Українського радіо", "Академічний хор ім. П. Майбороди", скрипалька Мирослава Которович, "Державний духовий оркестр України", піаніст Юрій Кот та інші.

"Раніше ці записи зберігалися на полицях архівів. Іноді їх діставали, щоб транслювати на радіо. А тепер їх може слухати кожен в зручний час і в будь-якому місці. Вічна класика і золотий фонд української радіо не зазвучать по-новому від того, що вони стали цифровими", - йдеться на сайті "UA: Класична музика".

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Найближчим часом НСТУ планує запустити безкоштовні додатки для смартфонів на операційних системах Android і iOS для надання доступу до класичної музики в будь-який час і в будь-якому місці.

Нагадаємо, що спроба змусити вашу дитину спати більше, часто може здаватися нескінченною битвою. Незважаючи на те, що ми знаємо, що діти не будуть спати довше, поки їх тіла не будуть біологічно готові, мами інколи хапаються за голову намагаючись знайти способи, щоб дитина засинала без проблем. Як з'ясувалося, малюкам легше засинати саме під класичну музику.

Крім того, раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, що вчені назвали п'ять причин відмовитися від перегляду телевізора.