У Москві назвали "цирковим шоу" виступ прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей у британському парламенті, під час якого вона заявила, що Росія може стояти за отруєнням розвідника Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє ТСН.

У відомстві заявили, що заява Мей це лише чергова політична кампанія проти російської влади.

“Це циркове шоу в британському парламенті. Висновок очевидний: чергова інформаційно-політична кампанія, заснована на провокації", - заявила офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова.

Крім того вона додала, що попередні справи отруєння росіян у Британії, де також влада звинувачувала Кремль так нічим і завершились.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

“Перш, ніж складати нові казки, нехай хтось у Королівстві розповість, чим завершилися попередні справи - про Литвиненка, Березовського, Перепеличного і багатьох інших, хто загадково помер на британській землі. Гримпенська трясовина продовжує зберігати свої таємниці", - додала Захарова.

Варто выдзначити, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, виступаючи в понеділок у парламенті, заявила, що за замахом на колишнього агента Сергія Скрипаля "з великою часткою ймовірності" стоїть Росія.

Більше того вона також в ультимативній формі зажадала від Москви до кінця вівторка пояснень у зв'язку з інцидентом.

Під час виступу Мей уточнила, що Скрипаля та його доньку намагалися отруїти нервово-паралітичним речовиною "військового призначення".

"На цей момент відомо, що пан Скрипаль і його донька були отруєні нервово-паралітичною речовиною військового призначення, типу, який був розроблений Росією", - повідомила Мей.

Вона додала, що дані висновки зроблені після ретельного вивчення в лабораторних умовах за участю провідних вчених у цій галузі.

"З огляду на причетність Росії до подібних замахів, наш висновок, що Росія розглядає перебіжчиків як "законні цілі", уряд дійшов до висновку, що Росія з великою часткою ймовірності причетна до отруєння Сергія та Юлії Скрипалів", - сказала Мей.

За словами прем'єра, є два пояснення інциденту в Солсбері. Або Москва прямо причетна до спроби вбивства на території Великої Британії, або Росія "втратила контроль" над "катастрофічно небезпечною" нервово-паралітичною речовиною і дозволила потрапити їй у руки третіх осіб.

Мей заявила, що в понеділок глава МЗС викликав російського посла для пояснень, "яке з цих припущень правильне". Лондон також зажадав від дипломата пояснити, яким чином нервово-паралітична речовина з'явилася в Солсбері.

Мей повідомила, що керівник зовнішньополітичного відомства також зажадав від Росії негайно надати повну інформацію про програму "Новачок" Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

При цьому, як наголосила прем'єр, Лондон очікує відповіді Москви "до кінця завтрашнього дня".

У Великій Британії скликали Раду безпеки через отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля.Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що з'явилася нова версія отруєння шпигуна Скрипаля.