У понеділок, 13 березня, з початку цього тижня очікується подальше зниження курсу долара. Безготівковий долар може знизитися через тиждень до 25,6 грн, а готівковий в банках буде торгуватися близько 25,5/25,9 грн.

Про це йдеться у щотижневому прогнозі форекс-компанії "Альпарі", передає Укрінформ.

"На розпочатої тижня ми очікуємо подальше зниження курсу долара. Безготівковий долар може знизитися через тиждень до 25,6 грн, а готівковий долар у банках буде торгуватися близько 25,5/25,9 грн", - повідомляється впубликации.

Так, фахівці підкреслюють, що на минулому тижні курс долара до гривні продовжив зниження на всіх сегментах валютного ринку на 1,5-2,1%, причому падіння американської валюти помітно прискорилося. Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,54 грн до 26,09 грн, або на 1,7%.

Крім того, середньозважений курс долара на міжбанку, згідно з даними регулятора, за цей же час знизився з 26,48 грн до 25,93 грн, або на 2,1%.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також відомо, що середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках знизилися за тиждень з 26,43/26,74 аж до 25,96/26,34.

Нагадаємо, що як стало відомо 12 березня, курс долара на міжбанку у продажу дуже сильно знизився на 26 копійок – до 26,05 грн/дол. Зазначимо, що курс купівлі знизився на 26 копійок до 26,01 грн/дол.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, що в березні гривня зміцниться. Так стверджує фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.

"Гривня зміцнюється вже близько півтора місяців. Ми повинні розуміти, що раніше вона сильно впала під впливом сезонних факторів. Курс був перекошений, а зараз повертається до нормальних показників", – розповів Фурса.

Крім того, за його словами, в першу чергу на падіння гривні вплинула купівля нерезидентами державних цінних паперів і облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на суму близько $300, що призвело до того, що гривня значно зміцнилася.