У Мережі оприлюднили статтю нідерландського видання незалежних журналістських розслідувань Zembla, в якій перераховано імена головних підозрюваних у справі збитого літака рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році. Про це повідомляють ЗМІ.

У статті зазначається, що Служба безпеки України визначила групу з семи осіб, причетних до оборудок МН17. У цьому списку фігурують імена російських військових Ігоря Гіркина (Стрєлкова), Сергія Дубинського та Миколи Ткачова.

Ігор Гіркин

Найвідомішим із них є екс-очільник "ДНР" Ігор Гіркин (Стрєлков). Відомо, що він народився в Москві 17 грудня 1970 року, де і прожив усе своє життя. Зареєстрован у столиці РФ за адресою Шенкурський проїзд, будинок 8-б.

Із зламаної поштової скриньки терориста з'ясувалося, що він брав участь у бойових діях у Придністров'ї (1992), Боснії (1992-1993), Чечні (за контрактом, 1995), із 1996 року по березень 2013 року проходив службу у Федеральній службі безпеки.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Ткачов у Кремлі

Микола Ткачов — учасник першої і другої чеченських воєн, служив у різних військових округах, дослужився до генерал-полковника і командуючого військовою частиною 20650, офіційно розформованої 8 вересня 2014 року (через два місяці після катастрофи "Боїнга"). При цьому сам він був звільнений зі служби указом від 10 грудня 2010 року.

Дубинський Сергій

Відомо, що третій підозрюваний народився в селищі Велика Новосілка на заході Донецької області, де і пройшло його дитинство. Там же він прожив кілька років незадовго до військової агресії Російської Федерації проти України.

На окупованій українській території Сергій Дубинський створив роту спецназу і розвідувальний відділ, штаб якого розташовувався спочатку в Краматорську. В подальшому на базі створених "підрозділів" сформував так зване головне розвідувальне управління ДНР, яке й очолив.

Раніше, родичі жертв катастрофи Боїнга рейсу МН17, збитого з російського ЗРК Бук над Донбасом у 2014 році, виграли в суді США з позовом до тодішнього польового командира бойовиків гібридної російської армії Ігорю "Стрєлкову" Гіркину.

Нагадаємо, колишній ватажок терористів "ДНР", російський диверсант Ігор Гіркин, відомий також як Стрєлков, заявив, що йому "ні тепло, ні холодно" від рішення суду за позовом родичів жертв катастрофи малайзійського Boeing-777.

Крім того, оператор російської установки "Бук" міг і не знати, що стріляв у пасажирський літак "Малайзійських авіаліній".

Також, слідчі, що займаються розслідуванням катастрофи малайзійського лайнера МН17 у небі над Донбасом, встановили імена 120 осіб, які причетні до загибелі пасажирів літака.

Дивіться сюжет про катастрофу

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", Європа побачила катастрофу МН17 очима українців.