Журналіст відомого закордонного сайту ZDNet Едріен Кінгслі-Хьюз з'ясував, що смартфон, заряджений за допомогою бездротової зарядки, швидше розряджається, що в кінцевому підсумку скорочує час життя батареї.

Apple стверджує, що акумулятор iPhone розрахована на 500 повних циклів перезарядки, після чого його ефективна ємність починає знижуватися. 500 циклів досягаються приблизно через півтора року, а в більшості смартфонів зберігається 80% здоров'я акумулятора навіть через три роки використання. Едріен порахував, що за 6 місяців він перезарядив смартфон 135 разів. Справа в тому, що тепер він не чекає повного розряду, а кладе смартфон на зарядну панель, не замислюючись. Виходить, що пристрій майже весь час підключений до зарядці, а батарея постійно підживлюється, що призводить до прискореного зносу акумулятора.

До речі, проблема використання бездротової зарядки актуальна не тільки для iPhone, адже скарги надходять і від користувачів Android-смартфонів. Ймовірно, вся справа в особливостях різних технологій зарядки. При провідний зарядці енергія подається на контролер живлення і після того, як акумулятор зарядиться, вона не бере участь у харчуванні смартфона. При індуктивному способі передачі енергії у багатьох моделей смартфонів струм подається на акумулятор в обхід контролера, і в цьому випадку харчування після закінчення зарядки здійснюється від акумулятора, а не від зарядного пристрою.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що на контрольно-пропускному пункті на околиці Пекіна місцева поліція буде перевіряти новий інструмент безпеки: розумні окуляри, які можуть миттєво фіксувати риси обличчя, реєстраційні знаки автомобілів, і зіставляти їх з базою даної підозрюваних в режимі реального часу.