Кілька нових серій "Простоквашино" кіностудія "Союзмультфільм" вирішила присвятити покійному російському актору Олегу Табакову, котрий нещодавно помер у віці 82 років.

Його знали не тільки за ролями у театрі та кіно, а ще й озвучуваннями одного з головних персонажів радянського мультфільму - кота Матроскіна.

"Для нас це непоправна втрата. Ми присвятимо все нові серії "Простоквашино"пам'яті Олега Табакова", - зазначили в кіностудії.

До кінця цього року в прокат вийде близько 10 нових серій. В них Матроскін говоритиме голосом Михайла Єфремова, пес Шарік - Гаріка Сукачова, а Дядя Федір - Олексія Онежена.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Перша версія мультфільму називалася "Троє з Простоквашино", була продовженнями "Канікули в Простоквашино", потім з'явилася і "Зима в Простоквашино". Створений за мотивами повісті Едуарда Успенського "Дядя Федір, пес і кіт".

На прохання режисера Володимира Попова робота над створенням екранних образів була розділена між художниками-постановниками. Левон Хачатрян працював над образами листоноші Пєчкіна, Папи і Мами Дяді Федора і самого Дяді Федора.

Припускають, що батьки Дяді Федора в 1978 році дуже схожі на шведських батьків Малюка в 1968 році з мультфільму "Малюк і Карлсон".

Але один типаж вибивався із загального списку - це Дядя Федір, саме його образ доповнювався найчастіше. А от Листоноша Пєчкін зовні дуже схожий на громадянина Курочкіна з мультфільму Попова "Пригоди Васі Куролесова" (1981 р), обидва герої були озвучені Борисом Новиковим.

Дивіться: мультфільм "Простоквашино", всі серії

Як повідомляв портал "Знай.ua", колишня дружина Олега Табакова вперше після смерті актора погодилася говорити на публіку. Вона розкрила подробиці стосунків в родині напередодні трагедії та пояснила, чому не спілкується з дітьми. Зірка московського театру "Современник" зізналася: була шокована звісткою, досі не може відійти від цього і повірити, що його більше немає. Втім, багато років поспіль вони не спілкувалися, і не дивно, адже розлучилися не за надто приємних обставин – у Табакова була інша, цей факт було складно сприйняти.