Один з творців голосового помічника Siri Норман Винарски в інтерв'ю порталу Quartz розкритикував компанію Apple за те, яким способом була втілена його розробка.

Перед запуском Siri на iOS Винарски очікував прориву, проте замість цього в кінцевому підсумку вийшло незграбний голосовий помічник. За словами розробника, сервіс добре справляється з найпростішими побутовими завданнями — ставить нагадування, перевіряє прогноз погоди, відправляє листа, однак абсолютно не здатний передбачати бажання власника смартфона і не вміє виразно підтримати діалог.

Частини провини за дурість Siri розробник поклав на Apple. також він зазначив, що спочатку сервіс повинен був бути виключно помічником для туризму і розваг, наприклад купити квиток в аеропорт, або забронювати номер в готелі.

"Це велика проблема, а для компанії, що працює з мільярдом людина, труднощів з'являється ще більше. Їм недоступний той рівень якості, якого вони, можливо, хотіли б досягти", — сказав Винарски.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що на контрольно-пропускному пункті на околиці Пекіна місцева поліція буде перевіряти новий інструмент безпеки: розумні окуляри, які можуть миттєво фіксувати риси обличчя, реєстраційні знаки автомобілів, і зіставляти їх з базою даної підозрюваних в режимі реального часу.