18 березня Землі досягне вже третій у цьому році геомагнітний шторм. Наскільки серйозною буде шкода, нанесена телекомунікаційним системам, сказати поки важко.

Цю інформацію повідомили вчені, які входять у Національну асоціацію океанічних і атмосферних досліджень.

Відомо, що геомагнітний шторм безпосередньо впливає на людей, тварин та інших живих істот, викликаючи ні з чим не пов'язану сонливість і запаморочення. Науковці повідомили, що це явище вважається порушенням магнітосфери планети. Виникає воно через ефективний обмін енергії сонячного вітру. Такі бурі почали поширюватися дуже часто останнім часом.

Фахівці припускають, що шторм може бути вкрай небезпечним і мати глобальні наслідки. Також вчені не заперечують того, що сам викид буде володіти екстремальними параметрами.

Експерт Даг Биескер стверджує, що поки невідомо, наскільки загрозливим є рівень майбутнього геомагнітного шторму. Його вплив, при цьому, поширюється на всю енергетичну систему. Під час бурі інженерам радять закривати обладнання, щоб уникнути поломок. Фахівці ж, тим часом продовжують фіксувати статус магнітного поля планети.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", не так давно, Екраїнах європи > європейське космічне агентство (ESA) опублікувало фотографію в мережі, на якій зображений грандіозний шторм на планеті Сатурн. Якщо вірити словами вчених, подібне явище можна спостерігати на планеті раз на 30 років. Про це пише Telegraf.

Також портал повідомляв про те, що протягом останніх днів не тільки Україну, але і всю планету лихоманить від природних катаклізмів. На східне узбережжя США обрушився сильний шторм. Постраждали штати Нью-Йорк, Вірджинія, Меріленд і Массачусетс. Зараз топ планетарних загроз очолюють екстремальні погодні явища. Про це повідомляють ЗМІ.

Нагадаємо, що в Арктиці науковці виявили величезну колонію пінгвінів Аделі. Їх там більше 1,5 млн. Це найбільша популяція з відомих.