Росія не збирається відповідати на запит Лондона у зв'язку зі "справою Скрипаля" до того часу, доки Великобританія не забезпечить доступу до речовини, якою були отруєні екс-співробітник ГРУ і його дочка Юлія.

Цю інформацію повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції в Москві, пише "Інтерфакс".

"Перш ніж ставити ультиматуми – відзвітувати перед британським урядом за 24 години, краще дотримуватися власних зобов'язань за міжнародним правом, в даному випадку конвенції із заборони хімічної зброї", - зазначив Лавров.

Відомо також, що раніше британський прем'єр Тереза ​​Мей повідомила, що Британія готова офіційно звинуватити РФ в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки і ввести санкції.

Крім того, Тереза Мей заявила, що нервово-паралітична речовина "Новачок", якою були отруєні постраждалі, розроблена в Росії. Саме через це посла РФ викликали з МЗС Великобританії.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також Мей сказала, що до вівторка Британія чекатиме пояснення від Москви у зв'язку з отруєнням екс-співробітника ГРУ.

Як відомо, отруєних росіян – Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли у неділю, 4 березня, без свідомості в центрі міста .

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", британські міністри з питань безпеки оголосили про проведення екстреного засідання в зв'язку із замахом на колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля та його дочки. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Також портал повыдомляв про те, що колишній російський шпигун Сергій Скрипаль протягом 10 років зливав розвідці Великобританії важливу інформацію, а також весь телефонний довідник ГРУ.

Також нагадаємо, що у ресторані Zizzi британського міста Солсбері виявили сліди нервово-паралітичної речовини, якою був отруєний російський шпигун та екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль.

За даними журналістів, повідомлень про те, чи хтось ще з відвідувачів отримав отруєння під час обіду в Zizzi, немає. У вказаному ресторані Скрипаль та його донька обідали незадовго до того, як їх знайшли непритомних.