В результаті внутрішніх розборок сепаратистів у Донецьку один з бойовиків використав гранату.

Відомо, що бойовик підірвав гранату, коли його спіймали біля пасажирського автобуса. В результаті вибуху загинули дві людини.

Варто нагадати, що інцидент стався 9 березня. В результаті вибуху загинула киянка, а також бойовик, який підірвав гранату.

Спостерігачі ОБСЄ отримали можливість поспілкуватись з іншими пасажирами автобуса, що постраждали внаслідок вибуху. У лікарні Донецька вони поговорили з 4 жінками і 2 чоловіками, які мали видимі поранення (в тому числі синці та порізи) на обличчях. У п'яти з шести поранених були пов'язки на очах.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Деякі з них повідомили, що 9 березня вони були пасажирами мікроавтобуса, який їхав через Кіровський район в напрямку автодороги Н-15. Проїжджаючи по району, вони побачили чоловіка, який втік у напрямку автобуса, вигукуючи "зупиніть автобус!", за ним слідував автомобіль з озброєними чоловіками в одязі військового типу. Співрозмовники повідомили, що автобус знизив швидкість, щоб впустити чоловіка, проте коли він наблизився до автобуса, на неї налетів автомобіль і притиснув його до автобуса. Тоді пасажири помітили, що чоловік тримав ручну гранату, яка вибухнула, коли його притиснули до автобуса", – йдеться у звіті ОБСЄ.

За словами постраждалих, в результаті вибуху було вибито вікна автобуса, а їх поранення викликані осколками гранати і розбитим склом.

Медичний персонал обласної клінічної лікарні імені Калініна в Донецьку повідомив, що вони надали медичну допомогу чоловікові з осколковими пораненнями черевної порожнини, який був пасажиром цього автобуса.

Співробітники моргу в лікарні імені Калініна в Донецьку повідомили спостерігачам, що 9 березня до них були доставлені тіла чоловіка і жінки, які померли в результаті вибуху.

Як повідомляв портал "Знай.uа" близько 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах України провели співробітники СБУ. Перевірка стосувалася в першу чергу людей, які сприяють в Росії проведені антиукраїнських акцій. На своїй сторінці у Facebook це підтвердила прес-секретар спецслужби Олену Гітлянську.