У вівторок, 13 березня, Міністерсво закордонних справ Росії викликало британського посла в Москві Лорі Брістоу.

Про це повідомляють російські інформаційні агенції.



Що стосується офіційних причин зустрічі, поки що нічого не відомо.

У понеділок, 12 березня, прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що "швидше за все, Росія стоїть за нападом", що стався в неділю, 4 березня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Європолітик підкреслила, що для отруєння Скрипаля та його дочки росіяни використовували нервово-паралітичну речовину військового типу, яке раніше застосовувала ФСБ. Мей додала, що мова йде про речовини класу "Новачок", які розроблялися в СРСР з 1970-х років.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що офіцільний Лондон відкрито звинуватив Російську Федерацію в отруєнні колишнього офіцера. Тим часом кількість жертв від отруєння продовжує збільшуватися: оскільки для нападу використовувалося речовину, що потрапляє в організм повітряно-крапельним шляхом, постраждали і правоохоронці, вони знаходяться в критичному стані.

Також ми повідомляли про те, що в поліції з'ясували, ким виявилася таємнича супутниця Сергія Скрипаля. До слова, хто він такий і чим займався протягом життя, теж стало відомо: в мережі опублікували докладне досьє колишнього російського розвідника.

Ми також писали про те, що перед тим, як колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля разом з 33-річною донькою Юлією 4 березня знайшли отруєними на лавці в Солсбері (Великобританія), очевидці бачили, як дивно поводився екс-службовець ГРУ і, яким маршрутом прямувала пара в той нещасливий день.

Отже, за словами очевидців, Сергій Скрипаль і його супутниця в той день вийшли зі свого будинку в Солсбері вартістю 350 тисяч фунтів і попрямували до центру міста, до якого від їх будинку трохи менше двох миль. Далі пара зайшла в італійський ресторан Zizzi. В ньому було повно людей, однак Скрипаль з донькою забронювали місце неподалік від кухні.