Миру на Донбасі потрібно досягати не війною і силою, а переговорним процессом.

Про це заявив народний депутат, лідер партії «ОСНОВА» Сергій Тарута.

«Перемога буде – це контроль, нашого кордону і досягнення миру, ось це і є перемога, але не війною, не силою, а переговорним процесом, дипломатією і компромісами, які важливі для того, щоб все-таки забезпечити цю мету», – зазначає політик.

Тарута додав, що зараз є тільки один юридичний документ, який було узгоджено в раді безпеки ООН – це Мінські домовленості в нормандському форматі.

«У нас є нормандський формат, його ніхто не планує змінювати і тут багато у нас, на жаль, політиків в Україні, які постійно маніпулюють і які весь час говорять неправду щодо того, що потрібно поміняти, потрібно повернутися до Будапештського меморандуму. До цієї історії ніхто не бажає повертатися, і не буде повертатися. І нашим політикам про це говорять», – акцентує політик.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Лідер «ОСНОВИ» нагадав, що Мюнхенській конференції з безпеки говорили «досить спекулювати в Україні щодо якихось інших альтернатив».

«Не існує інших альтернатив. І ніхто ці умови, які були прийняті радою безпеки ООН – міняти не буде. Але це не означає, що ми не повинні покращувати і забезпечувати ту послідовність, яка все-таки приведе до миру, щоб ми не здавали наші інтереси», – додав Тарута.

Депутат зазначив, що його політична сила має намір забезпечити в Україні стійкий мир.

«Це складна робота, але я вірю, що в тій конфігурації, яку я говорю, ми можемо забезпечити мир, щоб ми повернули кордон Донбасу, щоб люди починали повертатися, і щоб ми думали про розвиток економіки на цій території. Так, я вірю, що це можливо», – підсумував він.

Дивіться: інтерв'ю з Сергієм Тарутою

Як повідомляв портал "Знай.ua", оприлюднені прізвища фігурантів справи про катастрофу МН-17.