Приморський районний суд Одеси виніс вирок 37-річному уродженцю Чернігівській області Василю Кондратенко, якому інкримінували незаконне зберігання зброї і вчинення терористичних актів.

Як пише "Думська", його засудили до семи років і місяця позбавлення волі. Однак в СІЗО він перебував з травня 2014 року. І завдяки "закону Савченко" - день в ізоляторі за два в колонії - він вже вийшов на свободу. Після звільнення Кондратенко ліг в лікарню, оскільки в СІЗО він захворів двобічною пневмонією.

Його затримали в 2014 році. Під час операції він чинив опір співробітникам СБУ, відкривши по них вогонь з пістолета. Під час обшуку у чоловіка знайшли пістолет Stalker 918-S, револьвер Наган, обріз мисливської рушниці ІЖ-27Е, боєприпаси до них, нітроцелюлозні пороху і сім саморобних вибухових пристроїв, начинених шурупами і металевими кульками.

Варто відзначити, що один вибух засуджений організував в одеському готельному комплексі "Palace del Mar" в день виборів президента. Під час вибуху ніхто не постраждав. Крім того, злочинець зі спільниками планував теракт біля адміністративних будівель Одеси. За це злочинці повинні були отримати 10 тис. Доларів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, слідство встановило, що група також отримала замовлення на викрадення або вбивство відомих активістів Революції Гідності Романа Дев'ятова і Марка Гордієнко, а також депутата облради Олексія Гончаренка.

Закон Савченко

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що позафракційний народний депутат Надія Савченко, яку нещодавно викликали на допит у справі Рубана силовики, в період з 12 по 16 березня перебуватиме з робочою поїздкою в Європарламент в Страсбурзі. Саме зараз там заплановані парламентські сесії ЄС.

Про це вона особисто розповіла в відкритому листі до керівника СБУ Василя Грицака, текст якого оприлюднила у Facebook. Савченко запевняє: силові відомства були в курсі щодо її поїздки, адже вона попереджала про це заздалегідь. За словами депутата, вона нібито не отримала жодного офіційного виклику на допит в якості свідка по кримінальній виробництву Володимира Рубана.