Стало відомо, що Міноборони РФ запропонував росіянам вибрати імена для нових зразків зброї.

Міноборони Росії запропонували на вибір 50 назв для кожного нового виду зброї, про який 1-го березня президент Росії Володимир Путін розповів під час послання Федеральним зборам. Російська Федерація створила новітню зброю, зокрема крилату ракету з надпотужною ядерною установкою, невразливу для ПРО і ППО, підводний безпілотник, нове лазерне зброя. Основою російських сил ядерного стримування" стали ракети стратегічного призначення, що летять по балістичної траєкторії. Путін також розповів про надзвуковому зброю, яка практично невразливим, і яке захочуть собі всі західні країни.

Для крилатої ракети з ядерною енергоустановкою були запропоновані назви "Ватник", "Нежданчик", "Монарх", "Пальміра" і "Сталін".
Назви для бойового лазерного комплексу не відстають за креативності: "Вій", "Зайчик", "Василіск", "Офтальмолог" і "Горинич". Безпілотний підводний апарат, який може бути оснащений ядерними боєприпасами, росіяни запропонували назвати тематично: "Кракен", "Язь" та "Посейдон".
Всі списки можна подивитися на сайті відомства.

Як повідомляв портал "Знай.uа" В Мережі оприлюднили нове відео з російської балістичної ракетою, яка має ядерну силову установку "Сармат".