Храм секти "матінки" Фотинії "Воскрешающая Русь", розташованої в Нижегородській області, де поклоняються президенту РФ Володимиру Путіну, стягують з парафіян більше 2 тисяч гривень для проведення "особливого" ритуалу за упокій.

Про це розповіла в своїй статті журналістка Олена Анненкова в Daily Storm.

Так, храм був кілька місяців закритий на ремонт. За цей час оновилася кімната з зимовим садом, яка розташована перед центральною залою, де проводяться обряди. Головну кімнату пофарбували в рожевий колір, а частину з вівтарем завісили з часів реконструкції прозорим поліетиленом.

"Підлога і сходи викладені бежевим кахлем, неясно, новий він чи ні, але виглядає досить непогано. Бронзові різьблені поручні, білі євробатареї, круглі настінні світильники виглядають досить презентабельно. Оновився храм завдяки грошовій допомозі добрих парафіян", - йдеться у статті.

Після ремонту першим заходом стало поминання покійних. Кожен парафіянин повинен купити по дві свічки за 15 рублів, одну поставити за упокій, іншу тримати запаленою в руці. Крім цього, люди повинні покласти милостиню в одну з жерстяних банок: дитячому притулку або на храм.

"Коштує проведення таїнства п'ять тисяч рублів (2300 грн - Ред.) - пояснення цього відвертого грабунку є. Тисяча (450 грн. - Ред.) йде на "невгасиму свічку: на трьох планах запалити в собі світло, бо одиниця уособлює Дух Божий", уточнює Фотинія. Чотири тисячі (1800 грн. - Ред) - на канон, щоб віддати душам, які пішли із землі всі борги, адже "чотири означає матеріальний світ - чотири сторони світу, чотири стихії світобудови". Уточнюється, що на ці гроші церква закуповує свічки і ладан, а також витрачає на поховання бездомних за "православними" канонами", - сказано в матеріалі.

За словами Фотинії, через цей псевдоритуал покійні нібито отримують багато світла і перестають забирати енергію у живих.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"1000 на невгасиму свічку і 4000 рублів на канон - цей ритуал необхідний всім", - вважає "матінка".

Також, за її правилами, приходити на поминки з порожніми руками не можна, а потрібно приносити з собою гроші номіналом з четвіркою - 40, 400 або 4000 рублів. Або зробити молитву і 40 поклонів на колінах.

"Згідно з ученням самої Фотинії, гроші в основному йдуть саме від парафіян, вбитих горем втрати близьких, а значить, від самих сприйнятливих до навіювання людей. "За здравіє" платити не потрібно, правда, в своїх зверненнях настоятелька любов до розкоші засуджує: "Діліться любов'ю, її не можна збирати у себе, інакше вона помре", - зазначають журналісти.

Спроба Філарета налагодити діалог з РПЦ перетворилася на скандал за межами церкви.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що священика викинули з храму за підтримку ЗСУ.