Пенсійний фонд ввів електронний сервіс, завдяки якому можна дізнатися свій робочий стаж - як спеціальний, так і пільговий, а також перевірити пенсійні нарахування.

Про це йдеться на сайті Пенсійного фонду. Щоб отримати доступ до "Особистого кабінету", необхідно ввійти до електронного цифрового підпису (ключем ЕЦП), або ж пройти оффлайн-реєстрацію, подавши заяву до територіальних органів Пенсійного фонду України.

Тут користувачі зможуть дізнатися все про розміри внесків роботодавця та іншу інформацію, яка береться для розрахунку пенсій.

Нагадаємо, що згідно з новим законом про загальне пенсійне забезпечення, який Верховна Рада прийняла 3 жовтня, розмір пенсії залежить від страхового стажу, а також розміру заробітної плати під час трудового періоду життя.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Пенсії в Україні

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що експерти відзначають, що український уряд нарешті вирішилося підвищити пенсії для військовослужбовців як мінімум в два рази. Але робитися це буде протягом трьох років.

Підняти пенсії українцям відразу при владі просто немає можливостей, адже для цього потрібні чималі гроші. Так, було вирішено обмежитися поетапним підвищенням, на яке в цьому році буде потрібно понад 7 млрд гривень. "Те, що сьогодні вимагають військові пенсіонери - це плюс 43 мільярдів гривень. У нас дефіцит Пенсійного фонду 140 мільярдів вже сьогодні. Ви хочете, щоб у нас було не 140, а 184 мільярди? Ми хочемо, що, погубити весь Пенсійний фонд країни?", - обурювався нещодавно Володимир Гройсман у Верховній Раді.

Також варто пам'ятати, що ДФС регулярно публікує списки найбільших платників податків. І багато українців переконані, що саме компанії, а не вони, звичайні громадяни, наповнюють бюджет.

ДФС регулярно публікує списки найбільших платників податків. І багато українців переконані, що саме компанії, а не вони, звичайні громадяни, наповнюють бюджет. Чи так це насправді, розповів голова Асоціації платників податків України Григол Катамадзе. З публікацій в ЗМІ створюється враження, що кілька сотень великих платників сплачують податки, і з цих коштів держава допомагає малозабезпеченим, виплачує пенсії та здійснює інші соціальні виплати.

Але я хочу переконати українців в зворотному: саме вони, звичайні громадяни, і є найбільшими платниками податків. Українцям доводиться віддавати державі майже половину своєї зарплати, оскільки податкове навантаження на фонд оплати праці в Україні становить 41,5%: 22% - єдиний соціальний внесок; 18% - податок на доходи фізосіб і 1,5% - військовий збір.