Три країни і території були виключені Радою Євросоюзу зі списку юрисдикцій ЄС, що не співпрацюють у сфері оподаткування, і ще три включені до цього переліку.

"13 березня 2018 Рада видалила з цього списку Бахрейн, Маршаллові Острови і Сент-Люсії і додала Багамські Острови, Сент-Кітс і Невіс та Віргінські острови США", - йдеться в повідомленні європейського відомства. Тепер в списку несумісних залишається 9 юрисдикцій: Американське Самоа, Багами, Гуам, Намібія, Палау, Сент-Кітс і Невіс, Самоа, Тринідад і Тобаго, а також Віргінські острови.

Таким чином, новий список покликаний сприяти сумлінному управління в сфері оподаткування в усьому світі. Крім того, в документі є рекомендації про кроки, які необхідно зробити для виключення зі списку.

Всім країнам, які залишилися в списку, Рада ЄС настійно рекомендує внести необхідні зміни. Оскільки їх податкове законодавство, політика і адміністративна практика призводять до втрати доходів для держав-членів ЄС.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Офшори українських політиків

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в гучному офшорному скандалі з "райськими" документами засвітилися не тільки представники світової політики, а й зірки шоу-бізнесу. Зокрема, з офшорними рахунками пов'язані такі жителі Голлівуду як актриса Кіра Найтлі, співачка Мадонна і Боно. "Не тільки політики, але й відомі зірки названі в" Райських паперах "- Боно, Мадонна і актриса Кіра Найтлі", - йдеться в матеріалі журналістів видання Daily News.

Крім того, десять мільйонів фунтів британська королева Єлизавета вклала в офшори з приватних станів. Про це стало відомо після того, як оприлюднили так звані "Райські документи". Відомо, що Герцогство Ланкастерського інвестувало в фонди на Бермудських та Кайманових островах. На сьогоднішній день герцогство керує станом глави монаршої родини. Загальна сума становить 500 мільйонів фунтів.

Незважаючи на те, що в таких вкладеннях королеви немає нічого незаконного, в оприлюднених документах видно, що кошти інвестовані в лізингову компанію BrightHouse, яку звинувачували в збагаченні на бідних.