Фахівці попереджають молодих батьків утриматися від поцілунків немовляти в губи, так як у дитини можуть виникнути виразки в порожнині рота. Зазначимо, що ці виразки пізніше можуть перерости в стоматологічні проблеми. Результати дослідження були опубліковані в науковому виданні BioMed Central Oral Health.

Як відомо, довгий час поцілунок немовлят в губи вважався однією з форм прихильності батьків до маленької дитини. У той же час фінські вчені з Університету Оуло на чолі з Йормой Віртанен з'ясували, що подібний поцілунок здатний передавати шкідливі бактерії від батьків до дитини і викликати серйозні стоматологічні проблеми.

Зазначається, що навіть обмін ложками може підвищити ризик виникнення проблем з зубами, так як бактерії, які викликають карієс, можуть передаватися і в слині. У такому разі вчені рекомендують батькам пройти необхідне обстеження у стоматолога, для того, щоб повністю позбутися проблем з карієсом, перш ніж цілувати малюка в губи.

Також варто додати, що через, здавалося, невинний поцілунок дитина може заразитися вкрай небезпечним вірусом герпесу.

Нагадаємо, що відомий український лікар Євген Комаровський розповів, чи варто приводити застудженого дитини в дитячий сад.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

“Я багато про це писав, але ще раз хочу повторити, тому що це питання ключове: організм дитини при правильній допомоги з боку батьків справляється з ГРВІ самостійно, практично без ліків. Все, що потрібно, — це теплий одяг, прохолодне вологе повітря, рясне питво. Список ліків, в більшості випадків, обмежений трьома позиціями: засіб для пероральної регідратації, сольові краплі в ніс і іноді — жарознижуючі засоби (парацетамол та ібупрофен)", - написав педіатр.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, що в Україні нещодавно врегулювали на законодавчому рівні суми виплат батькам, які виховують дітей з інвалідністю. Втім, не всім під силу розібратися у численних схемах і розмірах компенсації.