Українці можуть досить легко дізнатися свою офіційну зарплату за останні 15 років, розмір сплаченого роботодавцями ЄСВ, а також подивитися особистий стаж, який буде враховуватися для нарахування пенсій.

Про це на свій сторінці в Facebook розповів економіст, який керує приватним інвестиційним фондом на фондовому ринку США Володимир Компанієць, зазначивши, що для цього можна не виходити з дому.

Дану інформацію можна дізнатися в режимі онлайн в особистих кабінетах, які Пенсійний фонд України запустив більш, ніж рік тому. Компанієць звернув увагу на те, що багато українців досі не знають про нововведення.

Економіст опублікував покрокову інструкцію:

1. Ключ ЕЦП. Рекомендую зробити через Приват24 не виходячи з дому.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

2. Йдете на "Портал електронних послуг Пенсійного фонду України".

3. Натискаєте "Вхід", і там заходите за допомогою вашого ЕЦП.

"Все, ви можете переглядати інформацію, бачити свою офіційну зарплату і суму заробітної плати, з якої робилися відрахування, ваш стаж. Потім можна зробити логін і пароль і заходити вже без ЕЦП. Рекомендую", - написав Компанієць.

Варто відзначити, що Пенсійний фонд України ініціював створення сайту, за допомогою якого можна дізнатися свій робочий стаж і інформацію про відповідні нарахування.

Для оффлайн реєстрації на сайті потрібно подати заяву до територіальних органів ПФУ, для онлайн - з електронним цифровим підписом (ключем ЕПЦ).

У кожного користувача буде свій "Особистий кабінет", в якому буде інформація про внески роботодавця, про їх розмірах, а також можна буде дізнатися про спеціальний або пільговий стаж.

За словами розробників, будь-які питання можна вирішити оперативно, не чекаючи, поки прийде час отримувати перші виплати. Для цього є контакти управлінь, графіки прийому, інформація про умови, порядок призначення, перерахунку пенсій, зразки бланків.

Також можна відправити запит на підготовку певних документів (паперових і електронних). Для зручності дані розділені на три категорії: пенсіонерам, застрахованим особам і страхувальникам.

Як враховують у пенсійний стаж декрет, навчання та строкову службу.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що все про надбавки та пільги для військових.