Українці в 2018 році почали масово скуповувати електрокари. Це вплинуло на місце України в глобальному рейтингу країн з найбільш швидким розвитком ринку автомобілів. Отже, наша країна опинилася на дев'ятому місці в списку найбільш просунутих.

Рейтинг склало видання InsideEV's.

Варто відзначити, що в минулому році Україна займала в аналогічному рейтингу п'яте місце. Як підкреслюється у виданні, тоді це стало сюрпризом — країна показала, як бідні держави можуть розвивати ринок електромобілів.

Крім того, видання InsideEV's поінформувало, що в 2017 році порівняно з 2016 роком продажі електромобілів зросли майже вдвічі, і звернув увагу, що половина з цих машин — користовані Nissan Leaf, які завозили з США.

Також у виданні відзначили, що Україна опустилася на дев'яте місце через те, що в 2017 році загальні продажі автомобілів виросли на 60-70%, і на цьому тлі частка електромобілів збільшилася лише з 2,9% до 3,1%.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У той же час лідируючі позиції в рейтингу зайняли Китай, Норвегія, Швеція та США. І це, втім, не дивно.

Як відомо, у 2017 році первинний ринок легкових електромобілів України виріс в 2,3 рази в порівнянні з 2016 роком - до 2697 одиниць, при цьому на частку старих довелося 85% реєстрацій, тоді як роком раніше - 51%.

Нагадаємо, що електромобілі в Україні можуть подешевшати на 23 %. Так як Міністерство інфраструктури України збирається ініціювати податкову знижку та скасування виплати в пенсійний фонд при реєстрації електромобілів, ціни на електрокари відчутно знизяться.

Про це повідомив Олександр Озеран, начальник департаменту цифрової інфраструктури МІУ.

"Коли ми говоримо про стимулювання попиту на електрокари, ми бачимо, що після скасування акцизу і ПДВ на імпорт електрокарів, в січні 2018 року було зареєстровано 793 електрокара. Тоді як за весь минулий рік - близько 2 500 електромобілів. За один місяць в Україні продалася третину обсягу минулого року. Це дуже швидко", - заявив він.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що британський виробник спортивних авто McLaren анонсував розробку стійкого суперкара - автомобіля майбутнього. Але поки всі подальші роботи впираються в батареї.