Засновник і гендиректор компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив, що штучний інтелект набагато небезпечніший за ядерну зброю. Маск виступає за створення регуляторного органу, який буде стежити за безпекою розробок штучного інтелекту

Про це бізнесмен заявив, виступаючи на фестивалі South by Southwest в американському Остіні (штат Техас), повідомляє The Guardian.

Як зазначив Маск, йому "не дає спати ночами" загроза, яку несе в собі "нерегульований штучний інтелект".

"Запам'ятайте мої слова: штучний інтелект набагато небезпечніший за ядерну зброю. Так чому у нас немає регуляторного нагляду?" - сказав він.

Маск про колонізацію Марсу:

На думку мільярдера, відповідний "громадський регуляторний орган" повинен мати доступ і наглядову функцію для забезпечення того, щоб "кожна людина розвивала штучний інтелект безпечно і з користю для людства".

Однак Маск зауважив, що навіть робота над параметрами безпеки в цьому питанні містить в собі "всілякі підступні і несподівані ризики".

"Якщо функція штучного інтелекту полягає в тому, щоб зробити людей максимально щасливими, надрозумний штучний інтелект може вирішити, що найкращий спосіб зробити це - захопити всіх людей і ввести їм в мізки дофамін і серотонін (нейромедіатори, які називають" гормонами щастя "- ред. ) ", - заявив винахідник.

Маск додав, що насправді цифровий інтелект повинен сприяти розширенню "свободи дій людства".

Як повідомляв портал "Знай.ua", група дослідників розкрила деталі експерименту з навчання роботів, в рамках якого штучний інтелект навчили передбачити, які рухи людина планує зробити, інтерпретувати їх, а також аналізувати її подальші наміри.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами вчених, навчання відбувається досить швидко і такі машини можуть стати неймовірно точними за відносно короткий проміжок часу.

Дослідники пояснили, що такі "вміння" роботів можуть стати в нагоді в областях, де потрібна швидка кооперація між людиною і машиною.

Однак небезпека полягає в тому, що роботи зможуть використовувати цю інформацію проти людей.