У вівторок увечері, 13 березня, у Львові прогримів потужний вибух: невідомі кинули вибухівку до польського Меморіалу орлят. Це сталося на відстані всього 15 метрів від території, де розташовуються господарські заклади.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Львовсого міської ради. На щастя, в результаті вибуху ніхто не постраждав, сам меморіал теж не пошкодився.



"За словами охоронця, вибух прогримів в 15 м від господарських приміщень. Виглядає так, що на травник через стіну хтось кинув невідомий предмет. На місці вже працюють експерти. Від вибуху утворилася ямка 30 см діаметром. Ніхто не постраждав", - розповів директор Музею Личаківський цвинтар Михайло Нагай.


Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


У той же час депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич повідомив на своїй сторінці в Facebook, що вибух стався недалеко від польського Меморіалу орлят на вулиці Мечникова.




"Біля Личаківського кладовища, за словами свідків, вибухнув невідомий предмет, кинули метрів з 20 до поховання польських орлят, зараз на місці поліція, пожежники і вибухотехніки", - написав він.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що минулої п'ятниці,березня в Донецьку прогримів вибух: спрацювала граната в автобусі. Оперативники Донецько-луганського управління Державної прикордонної служби з'ясували, що таким чином проводилася операція по затриманню молодоuj чоловіка, якого підозрювали в торгівлі зброєю. Підозрюваний намагався втекти, він зупинив мікроавтобус, в якому їхали мирні жителі, і вже в салоні граната вибухнула. В результаті двоє загиблих: сам підривник і одна пасажирка.

Ми також писали про те, що за останні декілька тижнів на території Донбасу загинуло кілька молодих українських захисників. Трагічна доля спіткала Івана Іванківа, якому буквально в кінці січня виповнилося всього 20 років. Нагадаємо, в Штабі АТО повідомили про загибель ще одного 20-річного бійця Владислава Козченка, уродженця Полтави.