Міністерство охорони здоров'я вирішило дещо "розвантажити" лікарів, зокрема педіатрів, які займалися підготовкою медичної карти для дитини перед тим, як та йшла до дитячого садку або школи. Згідно зі змінами, тепер цей документ в освітніх закладах не вимагатимуть.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру МОЗ.



У відомстві попередили батьків про те, що під час подачі комплекту документів на вступ у школу або дитячий сад вони не повинні пред'являти медичну карту дитини. Як зазначається, вчора, 13 березня, набув чинності наказ МОЗ № 157, який скасовує ряд документації, необхідної для передачі для дошкільних установ і шкіл.

"Медики України щорічно заповнювали до мільйона медичних карток дитини (026/о), які вимагали для прийняття в дитячий садок і школу. Цей документ на 8 сторінок А4 заповнювався від руки і зберігався в школах і дитячих садах", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще


Як виявилося, відповідний наказ про скасування подачі дитячих медичних карток вирішили прийняти у зв'язку з тим, що зберігання персональних медичних даних в навчальних закладах суперечить законодавству. Так, такі заклади не мають ліцензії на медичну практику, а значить і права зберігати ці папери не мають.

"Всі дані про дитину повинні зберігатися у лікаря, якого обрали батьки, підписавши відповідну декларацію", - додали в МОЗ.

Отже, представники дитсадків і шкіл не мають права вимагати від батьків медичних карток. Крім того, в міністерстві анонсували зміну порядку проведення медогляду дітей при вступі до навчальних закладів.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що в Тенопольской області розгорівся справжній скандал, що закінчився побоїщем і відкриттям двох кримінальних справ: тут замішані як учні, так і педагоги.