Марек Кухцінський, спікер Сейму Польщі, вважає, що наразі там працює близько 2 мільйонів українців.

Цю інформацію повідомила "Європейська правда".

"За різними оцінками, в Польщі працюють 1,3-1,5 млн українців. Певний, що ця цифра вже більше – до 2 млн. Тільки віз минулого року було видано 3 млн",- заявив він.

"Якщо порівняти із ситуацією у Німеччині, ми не маємо таких проблем із робітниками, і це сповнює нас гордістю. Ми здатні співпрацювати, адже ми дуже схожі", - резюмував Кухцінський.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", у Польщі все далі заходять у маразмі з "антибандерівським законом". Так, тепер поляки почали офіційно перевіряти ставлення українців до Бандери.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Відтепер громадян України, які хочуть отримати дозвіл на проживання в Польщі, питають про їхнє ставлення до УПА та до лідера ОУН Степана Бандери. Про це повідомляє RP.pl. з посиланням на польський телеканал Superstacja.

Якщо заявник сумнівається або недостатньо чітко висловлюється з цих питань, то заявки на документи відхиляються.

Також портал повідомляв про те, що польський уряд у рамках реформ звільнив сімнадцять віце-прем'єр-міністрів. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на заяву прем'єр-міністра Матеуша Моравецького.

Згідно з інформацією, у Польщі тривають внутрішні реформи, щоб зробити уряд країни менш політичним. На прес-конференції прем'єр-міністр подякував віце-міністрів за роботу на благо Республіки Польща, їх професіоналізм та відданість справі.

Нагадаємо про те, що Україна повинна самостійно вирішувати, кого називати героєм і який шлях розвитку вибирати, а не слухати своїх сусідів - ні західних, ні східних. Про це заявив нардеп від Радикальної партії Юрій Шухевич, коментуючи InfoResist заяву польського міністра закордонних справ Вітольда Ващиковського.

"Якщо ми почнемо вважати, що їх взагалі незаконно прийняли (в ЄС. - ред.), то ми теж можемо висунути багато претензій до поляків", - заявив Шухевич.