Швейцарський танкер San Padre Pio з українським екіпажем із 16 моряків заарештували у Нігерії. Причиною називають незаконну торгівлю паливом.

"Військово-морський флот Нігерії в заяві від 9 березня повідомив про арешт танкера San Padre Pio з 16 українськими моряками і близько 5 тисячами тонн вантажу на борту за несанкціонований вхід у води Нігерії і незаконну торгівлю паливом", - повідомляє FleetMon, який спеціалізується на відстеженні кораблів в режимі реального часу.

Відомо, що арешт відбувся ще наприкінці січня, але про це стало відомо тільки нещодавно. На даний час танкер закріплений на причалі в Бонні (південний схід Нігерії).

За словами капітана судна Андрія Васькова, у судна був дозвіл, виданий нігерійським флотом на відправку вантажу. Це був уже п'ятий захід у нігерійський порт з нафтопродуктами.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Минулого року біля берегів Нігерії взяли у полон нашого моряка.

"Як стало відомо, серед шістьох викрадених членів екіпажу контейнеровоза Demeter, викрадених під час нападу піратів біля берегів Нігерії, четверо філіппінців, один українець і один угорець. Швидше за все, український моряк - офіцер або капітан", - повідомляла благодійна організація "Фонд допомоги морякам "Ассоль ".

Контейнер атакувати зранку, на південь від Порт-Харкорта в Бухті Бонні. Пірати піднялися на борт, викрали шестеро людей, включаючи весь командний склад. Решта 12 членів екіпажу повідомили про можливість забезпечити рух судна. 23 жовтня контейнеровоз був у затоці Гвінея на південний схід від Абіджана. Дипломати у співпраці з німецьким судновласником контейнеровоза Demeter з'ясовують місцезнаходження викраденого піратами біля берегів Нігерії українського моряка.

Дивіться: українські моряки потрапили до піратського полону біля Нігерії

Як повідомляв портал "Знай.ua", восени поточного року Північноатлантичний альянс (НАТО) має намір провести у Європі наймасштабніші з часів холодної війни навчання - Trident Juncture. Близько 45 тисяч військових з різних країн-членів НАТО повинні взяти участь у маневрах. Задіяні будуть десятки кораблів і літаків, котрі будуть імітувати загрозу зовнішнього вторгнення біля берегів Норвегії.