Найголовніші передбачення Хокінга, які чекають людство в майбутньому.

1. Спека зробить Землю безжиттєвою. Хто там радіє, що взимку снігу немає? Адже це передвістя майбутнього катаклізму! "Ми наближаємося до точки неповернення, коли не буде ніякої можливості піти від глобального потепління", - заявив Хокінг у програмі, яку канал BBC News підготував у зв'язку з 75-річчям професора.

2. Штучний інтелект - наше останнє досягнення. Вихід штучного інтелекту (ШІ) з-під контролю може означати загибель усього людства. З такою заявою Він виступив на Глобальній конференції мобільного інтернету, де він зачитував доповідь про роль ІІ в сучасному світі.

3. Повстання машин: та прийде Термінатор? У травні 2015 року Хокінг нагадав про повстання машин. Кажучи про еволюцію, він зазначив, що немає ніякої різниці між мозком людини, комп'ютера або дощового черв'яка. Це означає, що комп'ютери можуть емулювати людський розум і навіть працювати краще.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

4. Інопланетяни поработят землян. Знаменита фраза: "Якщо інопланетяни відвідають нас, результат може бути схожий на те, що сталося після прибуття Колумба в Америку - для корінних мешканців континенту це скінчилося погано".

5. Не інопланетяни - так астероїд. Вибухи зірок, чорні дірки і астероїди представляють собою небезпека, яку ми не можемо уникнути, вважає фізик.

6. Великий адронний колайдер викине нас в іншу всесвіт. У вересні 2014 року Хокінг попередив, що в ході експериментів на колайдері може бути створений нестабільний бозон Хіггса (елементарна частинка "бозон"). Він стане своєрідним тунелем між "помилковим і істинним вакуумом". Яку небезпеку він носить?

7. Перенаселення: планета не витримає. Ще однією загрозою, за словами Хокінга, є постійне зростання населення. Ще в 2010 році Хокінг попереджав про перенаселення планети, і з того часу населення Землі збільшилося на півмільярда жителів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Він передбачив сценарій Судного дня.