35 користувачів популярного месенджера Telegram подали колективний позов до московського Міщанського суду на Федеральну службу безпеки: люди вважають, що співробітники спецслужб перевищили свої повноваження, коли звернулися до адміністрації сервісу з вимогою представити їм дані, які дозволять розшифровувати абсолютно будь-яке повідомлення.

Як повідомляють російські ЗМІ, про це розповів правозахисник громадської організації "Роскомсвобода" Саркіс Дарбинян.



"Колективний позов від імені 35 користувачів месенджера Telegram подано в Міщанський суд Москви нашими юристами", - сказав він. Користувачі хочуть, аби суд визнав дії Федеральної служби про вимагання у компанії Telegram інформації, необхідної для розшифровки повідомлень всіх користувачів, незаконними. Також позивач просить змусити ФСБ відкликати цю вимогу.

"Позивачі є користувачами Telegram, які активно використовують сервіс як для листування з родичами і друзями, так і в своїй професійній діяльності", - пояснив юрист. У зверненні позивачів відзначається, що дії ФСБ "створюють загрозу отримання необмеженим колом осіб доступу до конфіденційної інформації".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що колишній російський військовослужбовець Борис Карпічков розповів, що отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля - це тільки початок кремлівського списку: екс-майор КДБ розповів, кого ще зібрався ліквідувати Путін.



Самого Карпічкова два рази труїли хімічними речовинами. Перша спроба відбулася на тому ж тижні, коли отруїли Литвиненка. За медичним висновком, яке Карпічков показав представникам ЗМІ, отруєння називалося вірогідною версією різкого погіршення здоров'я, але її так і не було доведено.

Путіна вже безпосередньо звинуватили в десятках тисяч смертей: ні в одному російському міністерстві не дадуть наказ без схвалення згори, зокрема мова йде про літаки, які "випадково" терплять крах.