Фахівці створили спеціальну комп'ютерну модель, щоб показати, який вплив мають аерозолі на земний клімат. Нова модель дозволить вченим відстежувати утворення різних погодних явищ і передбачати зміни клімату.

На думку вчених, аерозолями слід вважати тверді частинки, що потрапляють в атмосферу внаслідок ерозії грунту, вивержень вулканів, спалювання викопних видів палива, а також інших різних природних і антропогенних процесів. Раніше фахівці вважали, що при масовому скупченні твердих частинок в земній атмосфері незмінно утворюються великі хмари, надають безпосереднє вплив на земний клімат, однак, детальне дослідження даного процесу за допомогою комп'ютерного моделювання відкрило нові відомості про даному процесі.

Кліматологи розповіли про те, що розглянувши комп'ютерну модель утворення хмар, вони помітили випаровування конденсації, яке відбувається внаслідок різниці температур між верхніми та нижніми шарами хмар.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що 18 березня Землі досягне вже третій у цьому році геомагнітний шторм. Наскільки серйозною буде втрата, нанесена телекомунікаційних систем, сказати поки важко.Цю інформацію повідомили вчені, які входять у Національну асоціацію океанічних і атмосферних досліджень.

Відомо, що геомагнітний шторм безпосередньо впливає на людей, тварин та інших живих істот, викликаючи ні з чим не пов'язану сонливість і запаморочення. Науковці повідомили, що це явище вважається порушенням магнітосфери планети. Виникає воно через ефективного обміну енергії сонячного вітру. Такі бурі почали поширюватися дуже часто останнім часом.