У коді офіційного сайту Укргідрометцентру виявлена програма CoinHive, яка використовує потужність комп'ютерів відвідувачів сайту для майнінг кріптовалюти.

У коді офіційне сайту meteo.gov.ua виявлена програма для майнінг CoinHive. Повідомляється, що код програми для майнінг можна виявити, відкривши HTML-код сайту, на 35-й сходинці.

Програма CoinHive використовує потужність комп'ютерів користувачів сайту для майнінг криптовалют. Підтвердження цьому є той факт, що на офіційній інтернет-сторінці програми повідомляється: "Монетизируй свій бізнес з допомогою потужності процесора користувача".

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Поки невідомо, піддався сайт Гідрометцентру хакерській атаці. Також на самому сайті ніяких подробиць про цей інцидент не виявлено.

Раніше повідомлялося, що французький стартап Qarnot розробив і запустив у продаж домашній обігрівач QC1, який, крім обігріву приміщень, також може виконувати роль устаткування для видобутку криптовалют. Про це повідомляє портал Techcrunch.

В пристрій вбудований потужний комп'ютер, який в робочому стані забезпечує приміщення теплом. І хоча раніше компанія випускала свою продукцію для великих компаній, новинка стане доступною і для звичайних користувачів.

Як наголошується на сайті розробника, пристрій безшумно, його установка і запуск займають всього близько 10 хвилин. За замовчуванням QC1 налаштоване на майнінг цифровий валюти Ethereum.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українці втратили інтерес до майнингу.