Літаки, що належать Росії і армії сирійського диктатора Башара Асада, скинули фосфорні бомби на передмістя Дамаска, Східну Гуту.

Про це повідомляє "Обозреватель".

"Авіація фашистської федерації застосувала фосфорні бомби в Східній Гуті", - йдеться у підписі до відео, опублікованому на сторінці Duncan MacLeod UA в Twitter.

У свою чергу, "Анадолу" повідомляє, що в результаті бомбардування загинула щонайменше 61 людина і сотні осіб отримали поранення. Основний удар припав на ринок населеного пункту Кефер Банта.

За інформацією представників Управління цивільної оборони Східної Гути ( "Білі каски"), режим Асада і його прихильники продовжують обстрілювати і скидати бомби на місто, ігноруючи резолюцію Радбезу ООН щодо тимчасового перемир'я в Сирії.

Через безперервні бомбардування рятувальники не можуть витягти з-під завалів зруйнованих будівель поранених і тіла загиблих.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того варто додати, що попри ухвалену резолюцію Ради безпеки ООН щодо 30-денного гуманітарного перемир'я на всій території Сирії, російські літаки досі продовжують бомбардувати Східну Гуту.

"Після неодноразового затягування ухвалення резолюції РБ ООН 2401 Росія продовжує ігнорувати її умови і вбивати ні в чому не винних мирних мешканців під хибним приводом контртерористичних операцій", - йдеться в офіційній заяві Білого дому.

Офіційний Вашингтон порівнює дії Кремля із ситуацією в Алеппо в 2016 році: зараз, на думку дипломатів, Путін застосовує ту ж комбінацію брехні і "невибіркової сили".

Як виявилося, в період з 24 лютого по 28 лютого російські ВКС здійснювали щонайменше по 20 бойових вильотів на день у район Дамаска і Східної Гути з аеродрому Хмеймім. Протягом двох останніх тижнів загинули більше шести сотень людей, дві тисячі отримали серйозні травми.

В ООН прирівняли обстріли та бомбардування в Східній Гуті та інших районах Сирії до воєнних злочинів:

"Те, що ми бачимо в Східній Гуті та інших місцях в Сирії, є ймовірно воєнними злочинами та злочинами проти людяності", - пояснив верховний комісар з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн.

Організація також обіцяє знайти та притягнути всіх причетних до численних смертей до відповідальності.

При цьому мирне населення зазначає: російська авіація продовжувала свої наступальні дії навіть у період так званої "гуманітарної тиші".

Більше того про підтримку режиму сирійського президента Башара Асада нещодавно заявив верховний лідер Ірану Аятола Алі Хаменеї. Він стверджує, що Тегеран поділяє позицію, навіть попри міжнародний протест щодо останніх подій у передмісті Дамаска, Східній Гуті. Цю заяву розтиражували у ЗМІ одразу після того, як представники Євросоюзу звернулися до Ірану та Росії із вимогою вплинути на їхнього союзника Асада, аби припинити криваві розправи над мирними населенням, зокрема у Східній Гуті, де жертв було найбільше.

Відео російських бомбардувань Сирії.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що зброя Путіна дісталася до найменших.