В інтернеті можна знайти безліч порад про те, як зробити шкіру обличчя молодшою, чистішою і оксамитовою. Одні радять наносити крем для рук, так як він більш жирний і розгладжує зморшки. Інші – лікувати акне спиртовмісними засобами, які сушать шкіру. Треті – вмиватися милом, щоб прибрати чорні точки. Але дерматологи попереджають, що робити цього не можна.

Спиртовмісні засоби

Якщо у вас жирна шкіра і ви хочете поліпшити її стан за допомогою спиртовмісних коштів, у вас нічого не вийде. Вони її спочатку висушать, а потім шкірне сало почне утворюватися ще сильніше.

Вазелін

Вазелін може впоратися з порізами й укусами, а також прибрати сухість. Але наносити його на чутливу шкіру обличчя не рекомендується. Він забивається в пори і забруднює їх.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Мінеральна олія в складі косметики

Мінеральне масло може забивати пори. Це призведе до висипань на обличчі, чорних точок і білих вугрів. Щоб дізнатися, чи є мінеральне масло в складі продукту, шукайте на етикетці написи liquid paraffin (рідкий парафін), paraffin oil і paraffinum liquidum (парафінова олія), petrolatum liquid та petroleum oil (рідкий вазелін), white oil (біла олія).

Перекис водню

Дівчата напевно бачили в мережі рецепти домашніх масок, до складу яких входив розчин перекису водню. На жаль, він не позбавляє від акне і пігментації. Замість цього може «спалити» шкіру і викликати лущення.

Мило

Мило має лужну основу, тому при вмиванні порушує кислотний баланс. Він важливий для підтримки корисної мікрофлори, яка захищає шкіру від шкідливих мікробів і впливу навколишнього середовища. Часте умивання з милом призведе до сухості, лущення і висипань.

Крем для інших частин тіла

Якщо ви вважаєте, що різні креми для кожної частини тіла – маркетинговий хід, ви помиляєтеся. Шкіра на тілі людини не однакова. Наприклад, на руках вона більш жорстка і груба, ніж на обличчі. Чутлива шкіра обличчя, і їй не підходять жирні креми для рук.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що вівсянку назвали універсальним засобом по догляду за шкірою.