Кримські окупанти розігнали мирне зібрання українців, які зібралися обговорити проблеми гаражного кооперативу

Про це повідомляють місцеві журналісти.

Так, 16 березня в сквері Льотчиків зібралися збори одного з місцевих гаражних кооперативів. Причиною цього стала несподівана претензія до них з боку нібито "влади" на мільйон рублів (455 тисяч гривень – ред.).

Трохи пізніше до них приєдналися окупаційні силовики, які силою відтягли організатора зборів Ігоря Вовка в відділення "поліції" для складу на нього адміністративного протоколу.

"Члени кооперативу продовжили оформлення паперів, платили за землю, але не так давно отримали претензію на мільйон рублів. Саме цю проблему і хотіли обговорити люди. На місце зборів прибули так звані представники адміністрації Керчі і силовики, а також члени однієї з політичних партій", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Варто відзначити, що останні кілька місяців на території анексованого Криму удвічі збільшилася кількість російського військового контингенту. Окрім цього РФ перекинула сучасне озброєння та практично перетворила півострів на базу для секретних бойових операцій.

Такі дані нещодавно оприлюднила заступник очільника МЗС України Олена Зеркаль під час засідання Ради Безпеки ООН:

"Ми спостерігаємо посилену мілітаризацію Криму, яка вже змінила баланс безпеки в регіоні. Росія більше ніж удвічі збільшила кількість свого військового персоналу на півострові та проводить модернізацію військової інфраструктури Криму для розгортання ядерної зброї", - заявила вона.

Зеркаль підкреслила, що днями російські окупанти розгорнули в Криму вже другий поспіль батальйон системи протиповітряної оборони S-400 "Тріумф".

Перший, до слова, тут з'явився ще навесні минулого року. Установка справді потужна: вона може збивати літаки, безпілотні апарати, крилаті та балістичні ракети в радіусі до 400 кілометрів:

"Іншими словами, Москва перетворює Крим на величезну військову базу - із сухопутними, повітряними та морськими компонентами, використовуючи її як стартовий майданчик для своїх військових інтервенцій в інших місцях. Сирія є одним з останніх прикладів", - додала представник України.

За її словами, кричущі порушення прав людей на анексованому півострові також не припиняються. Активістів, котрі висловлюють проукраїнську позицію, досі переслідують спецслужби РФ, намагаючись перетворити Крим на "правове гетто" в найкоротші терміни.

Зеркаль вважає: Росія хоче зробити все можливе, аби світ якимось чином визнав відкрите загарбання наших територій "легітимним процессом", для цього розповсюджує пропаганду та неправдиві новини.

Заступник голови меджлісу Наріман Джелялов про річницю окупації Криму Росією.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" порвідомляв, що Поклонська заявила про повернення півострова Україні.