У суботу, 17 березня, в США у віці 37 років помер хакер Адріан Ламо, який повідомив американській владі про діяльність інформатора WikiLeaks Челсі Меннінг.

Отже, інформацію про смерть Ламо вже підтвердила поліція округу Седжвік в штаті Канзас, де проживав хакер. На даний момент причина смерті Ламо невідома, передає Politeka.

Не для кого не секрет, що Ламо отримав всесвітню популярність на початку 2000-х років, коли він був заарештований і засуджений за злом комп'ютерних мереж великих компаній, включаючи Yahoo і Microsoft, а також газети The New York Times.

У той же час він став широковідомим, коли був причетний до справи Бредлі Меннінга (після зміни статі – Челсі Меннінг), в листуванні з яким хакер був. Варто уточнити, що Меннінг повідомив Ламо, що це він передав Wikileaks секретні матеріали, в тому числі відео розстрілу людей з американського вертольота в Іраку в 2007 році.

У свою чергу Ламо повідомив американській владі, від кого портал отримав секретні відомості, і тоді Меннінг був заарештований. Як відомо, він був засуджений до 35 років ув'язнення.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Вже у в'язниці військовослужбовець прийняв рішення про зміну статі і тепер відомий як Челсі Меннінг. У 2017 році 44-й президент США Барак Обама помилував її. Зараз Челсі Меннінг має намір боротися за пост сенатора штату Меріленд.

Сам Ламо заявляв у 2011 році, що він не добровільно прийняв рішення видати Меннінг, а його змусили. За словами хакера, він завжди буде шкодувати про те, що інформатор отримав такий великий термін.

У той же час засновник Wikileaks Джуліан Ассанж назвав Ламо "жалюгідним шахраєм, який не має уявлення про людської порядності".

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що 14 березня всесвітньо відомий англійський фізик-теоретик Стівен Вільям Хокінг помер на 77-му році життя. Також повідомляється, що вчений помер рано вранці в середу в своєму будинку в Кембриджі. Варто відзначити, що у своїй спільній заяві діти Хокінга зазначили, що їх батько "був великим ученим і незвичайною людиною, чия робота і спадщина буде жити протягом багатьох років".