Перед Великоднем існує дуже багато прикмет. Одні говорять про заміжжя, інші про достаток в сім'ї, треті і зовсім про погоду. У 2018 року Великдень буде 8 квітня. Як відомо, після ранкової служби необхідно швиденько дістатися до будинку і прийняти святкову трапезу: чим швидше це зробити, тим успішніше підуть справи. Їсти обов'язково потрібно починати всією сім'єю і кожен повинен в першу чергу скуштувати по шматочку паски і яйця, які були освячені в церкві, тоді в родині завжди буде мир, лад і ніяких сварок.

Хороша прикмета на Великдень

Якщо ви почули спів зозулі - значить ваше сімейство чекає поповнення, а молодих дівчат - швидке заміжжя. Дитина, народжена в пасхальну неділю, стане відомою і знаменитою людиною. Той же, хто народився на великодньому тижні - стане володарем міцного здоров'я. А щоб малюк ріс сильним, вранці у Великодню неділю його треба поставити ніжками на сокиру і сказати: "Як сталь міцна, так і ти будь міцний і здоровий. Амінь".

Погана прикмета на Великдень

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Якщо великодні паски потріскалися - значить цілий рік сім'ю будуть переслідувати нещастя.

Якщо ви відчуваєте постійні труднощі з грошима, на Великдень обов'язково подайте монетку жебракові – весь рік ви не будете знати нужди.

На Великдень, як і на Благовіщення, в знак весняної свободи відпускалися на волю птиці. Випускаючи, загадували бажання – вважалося, що птах – це небесне створіння, і вона передасть за вас слівце його всевишньому.

У це світлий свято люди звичайно ж звертали увагу на погоду.

Хороша погода на Великдень

Це головний провісник спекотного літа. Якщо небо буде хмарним - необхідно очікувати холодне і посушливе літо. Велика кількість зірок вказує на заморозки.

Також, за народними прикметами вірили: якщо на Великдень вже весь сніг розтанув, значить можна очікувати багатого врожаю. Сильні дощі на великодньому тижні віщували заможний рік.

Побачити на Великдень різнобарвний захід вважалося відмінною ознакою і обіцяло велику удачу.
Також Великдень — це час поминання покійних. Рідні приходять на могили померлих, згадують їх молитвою та добрими словами, а ще просять у них прощення.

Великдень – найдобріше свято. В цей день не можна напиватися, лихословити і допускати погані думки. Це може притягти біду до вас і ваших близьких. Навпаки, у великодній тиждень потрібно бажати всім добра, наповнювати порожнечу в серці позитивними емоціями, радістю. Тоді все зроблене і продумане, повернеться з лихвою в сім'ю.

Якщо в цей день ви від щирого серця попросити у Господа виконати найзаповітніше бажання, то прохання буде почутим. Прокинувшись на світанку, коли на вулиці ще темно, розкрийте вікно навстіж і подумки або пошепки вимовіть своє заповітне бажання.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", до свята залишилося не так багато часу, тому час обміркувати те, як прикрасити святковий стіл у цей день. За традицією у святковий день готують сорок різних страв. Така кількість символізує дні, проведених у Великому Посту.