Глава російської держави вирішив, що його країна не потребує в посольстві Великобританії. Саме з цієї причини його хочуть закрити. На цей момент 23 співробітника консульства оголошено персонами нон-грата, і до кінця тижня їх вишлють із Росії. У свою чергу, британський уряд вишле співробітників консульства РФ зі своєї країни. Про це повідомляє "Преса України", посилаючись на дані МЗС РФ.

Згідно з інформацією, в Кремлі заявили, що статус Великобританського Ради в РФ - невпорядкований, а це - причина для закриття установи. В російське МЗС викликаний посол Англії Лорі Брістоу, щоб висловити свою позицію щодо інциденту в Солсбері.

Відомо, що нещодавно у Великобританії отруїли колишнього шпигуна Росії Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Підсипали отруту в букет квітів, який чоловік готувався занести на могилу дружини. В результаті, з важким отруєнням у реанімацію потрапили всі, хто був поряд із букетом. Найбільше постраждали Сергій і Юлія.

Під час розслідувань щодо трагедії з сім'єю Скрипаля у Великобританії з'ясували, що отрутою виявилася нервово-паралітична речовина сімейства "Новачок".

За словами відомого хіміка Віла Мирзаянова, ця речовина "мінімум у 10 разів могутніше, ніж будь-яка відома речовина нервово-паралітичної дії".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За його словами, стало відомо, що "Новачок" у відкритих джерелах відсутній, але один із його варіантів можна отримати за допомогою звичайних органофосфатніх сполук, які виготовляють на хімзаводах із виробництва добрив чи пестицидів.

Так, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що з високою ймовірністю Росія винна у спробі вбивства колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Більш того, великим порушенням є факт завезення цієї отрути на територію Великобританії.

А Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг сказав, що Скрипалів отруїли найтоксичнішою в світі речовиною.

Володимир Путін на такі заяви відповів, що всі звинувачення в його бік - порушення дипломатичних правил. Незважаючи на це, США, Великобританія, Франція і Німеччина подали спільну заяву, де вказано, що вони звинувачують Російську Федерацію в отруєнні Сергія Скрипаля та Юлії Скрипаль.

Дивіться сюжет про РФ

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", британці дали російським неандертальцям урок хорошого тону.