Із 7 лютого китайський онлайн-продавець AliExpress скасував безкоштовну доставку товарів для українців, білорусів та росіян.

Зокрема, торговий інтернет-майданчик увів обов'язкове присвоєння трек-номера товарам, які відправляються в Україну, Білорусь та Росію. Тепер всі посилки, які йдуть за цими напрямками, відслідковуватимуться за трек-номером.

Читайте також: Авіакомпанія МАУ накинула оком на "Укрпошту"

Водночас на сайті "AliExpress Помічник" сказано, що для Росії безкоштовна доставка збережеться, якщо замовлення коштує менше $2. Але для України та Білорусі безкоштовну доставку скасують зовсім.

Таке рішення компанія ухвалила у зв'язку з випадками шахрайства. Зокрема, дуже часто покупці, які отримали посилку без трек-номера, вигравали судові спори, заявляючи, що посилка їм не прийшла.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", китайці задешево продавали на AliExpress товари, створені за "краденими" проектами. Мова йде про селфі-палицю, що складається, яку придумав ізраїльтянин. Він хотів продавати свій ґаджет за $40. Китайці ж, крім того що встановили на нього цінник в $10, не погребували навіть "вкрасти" назву Stikbox.