Один з потерпілих на гірськолижному курорті Гудаурі громадян України повернувся на батьківщину, інша перебуває у лікарні в Тбілісі. Про це в коментарі Українській правді повідомив заступник директора Департаменту – начальник управління консульської діяльності МЗС України Василь Кирилич.

"За інформацією лікарів, операція пройшла успішно, стан потерпілої важкий, але загрози життю немає", - повідомив Кирилич.

Він додав, що грузинська сторона оплачує всі витрати, пов'язані з лікуванням потерпілої та перебуванням її рідних в Грузії.

Як відомо, 16 березня через несправність підйомника на грузинському гірськолижному курорті Гудаурі відпочиваючі отримали травми. Офіційно на курорті повідомили, що постраждали 10 осіб.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Міністерство внутрішніх справ Грузії та управління розвитку курортів Мінекономіки країни заявляли про 8 постраждалих, у яких переважно переломи і забої. В Національному медичному центрі в Тбілісі повідомляли, що громадянин України, який постраждав в результаті аварії на канатній дорозі, знаходиться в реанімації, його стан стабільно важкий.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українець, який став очевидцем трагедії на грузинському курорті, докладно розповів про те, що сталося. На гірськолижному комплексі в Гудаурі в Грузії, де зламався підйомник, постраждали десятки людей, серед постраждалих були також і кілька українців – мешканців Харкова. Денис Бойків, також учасник української групи розповідає, що це був останній день їхнього відпочинку.

"Вночі йшов сніг і гору ніхто не почистив, а тому коли туристи сідали на підйомник – чіплялися за сніг. І коли два – три крісла пролетіли з дуже високою швидкістю – вони почали чіплятися за сніг. В результаті одне застрягло. І з-за цього, що застряглого почалася реальна м'ясорубка. Люди летіли, їх просто викидало хвилею звідти", - розповів Денис.

Багато туристів стрибали з підйомників на землю, щоб не опинитися в м'ясорубці, яка утворилася внизу. А ті, хто не чекав порятунку, стрибали і ламали ноги.

"Хлопці, які доїхали вище, там стрибати було небезпечно, тому що висота становила десяток метрів і під ними були скелі й провалля", - додав очевидець.

Дивіться відео з місця НП. Увага, присутня ненормативна лексика!