Американська армія прийняла на озброєння новий атомний підводний човен USS Colorado класу Virginia. Про це стало відомо завдяки трансляції заходу в Twitter американських ВМС.

Відомо, що церемонія введення субмарини в експлуатацію відбулася на базі в Нью-Лондон (Коннектікут).

USS Colorado стала 15-й багатоцільовий атомної торпедної підводним човном класу Virginia, який надійшов на озброєння США. Водотоннажність становить 7,8 тисячі тонн, довжина — близько 115 метрів, ширина — більше десяти метрів. Підводний човен розвиває швидкість до 34 вузлів (46,3 кілометра на годину) в зануреному стані.

Субмарина призначена для здійснення протичовнових і протикорабельних операцій, доставки військ спеціального призначення, проведення наступальних операцій, участі в іррегулярних військових діях, збору розвідданих та здійснення спостереження, а також участі в мінно-тралових операціях.

Підводні човни класу Virginia оснащені чотирма торпедними апаратами і 26 торпедами. Екіпаж підводних човнів становить від 100 до 120 осіб.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, США продовжать модернізувати свій ядерний арсенал, американські озброєння залишаться ефективними. Про це в четвер на регулярному брифінгу для журналістів заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, коментуючи послання президента Федеральним зборам РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, раніше дев'ять російських бомбардувальників нещодавно були задіяні в операції з приводу відпрацювання нанесення ударів по Норвегії навесні минулого року. Швеція почала не на жарт турбуватися згідно з даними розвідки по планам Росії.

"Менше року тому, 24 березня, російські бомбардувальники проводили тактичні польоти у напрямку до споруд ВРС у Варде. Вони відпрацьовували наступальні дії, після чого повернулися на бази на Кольському півострові", - повідомив керівник військової розвідувальної служби (КРС) Норвегії Мортен Хага Лунде, відзначає The Independent Barents Observer.

Як повідомляв портал "Знай.uа" винищувач ВМС США F/A-18, під час виконання тренувального польоту впав поряд з авіаційної базою Кі-Уест у Флориді. Обидва члени екіпажу, що знаходилися на борту, загинули. Цю інформацію повідомляє CBS News з посиланням на військових.