Японські розробники компанії Meltin показали функціональні здібності нового робота-аватар Meltant-α.

Як пише сайт, розробник, робот-аватар класу гуманоїдних роботів віддалено управляється людиною, що залишається складним завданням, для якої потрібні треновані оператори. Однак компанія-розробник запевняє: Meltant-α наділений простою схемою управління.

Управляти роботом можна за допомогою двох рукавичок і рукояток, закріплених на променях, рухи яких робот повторює своїми руками. Для того, щоб бачити навколишню обстановку, оператор може використовувати окуляри віртуальної реальності.

Конструктори помічають, що руки Meltant-α максимально точно копіюють будову людської руки, розташування м'язів і сухожиль. При цьому в пальцях є датчики тиску. Завдяки цьому робот може виконувати дуже акуратні руху (піднімати яйце, ноутбук, утримувати гральну карту), при цьому руки робота досить сильні - всього двома пальцями він може утримувати дволітрову пластикову каністру з водою.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Поки японці мовчать, для чого створили робота, яким можна управляти на відстані 18900 кілометрів. Також не ясно, чи буде доступна комерційна версія електронного створіння.

Meltant-α

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що засновник і гендиректор компаній SpaceX і Tesla Маск заявив, що штучний інтелект набагато небезпечніше ядерної зброї. Маск виступає за створення регуляторного органу, який буде стежити за безпекою розробок штучного інтелекту

Про це бізнесмен заявив, виступаючи на фестивалі South by Southwest в американському Остіні (штат Техас). Як зазначив Маск, йому "не дає спати ночами" загроза, яку несе в собі "нерегульований штучний інтелект". "Запам'ятайте мої слова: штучний інтелект набагато небезпечніше ядерної зброї. Так чому у нас немає регуляторного нагляду?" - сказав він.

На думку мільярдера, відповідний "громадський регуляторний орган повинен мати доступ і наглядову функцію для забезпечення того, щоб "кожна людина розвивала штучний інтелект безпечно і з користю для людства".

Однак Маск зазначив, що навіть робота над параметрами безпеки в цьому питанні містить в собі "всілякі підступні і несподівані ризики". "Якщо функція штучного інтелекту полягає в тому, щоб зробити людей максимально щасливими, сверхразумный штучний інтелект може вирішити, що кращий спосіб зробити це - захопити всіх людей і ввести їм у мізки допамін і серотонін (нейромедіатори, які називають "гормонами щастя "- ред.)", - заявив винахідник.