У неділю, 18 березня, Землю накриє магнітна буря, яка стане вже третьою з початку року. Про це повідомляє Gismeteo.

Сьогодні прогнозується слабка магнітна буря, класу G1, проте вона теж здатна привести до збоїв в енергетичних системах та вплинути на роботу супутників та інших космічних апаратів, пов'язаних з мережами на Землі. При цьому на широтах вище 60 градусів будуть очікуватися полярні сяйва.

Лікарі радять стежити за своїм артеріальним тиском, а при наявності проблем з серцево-судинною системою регулярно приймати відповідні ліки. Наступні найближчі бурі очікуються теж у березні – 22 і 26 числа.

Геомагнітні бурі є одним з видів геомагнітної активності. Вони викликаються надходженням в околиці Землі обурених потоків сонячного вітру і їх взаємодією з магнітосферою Землі. Геомагнітні бурі є проявом посилення кільцевого струму Землі, постійно існуючого в області радіаційних поясів Землі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Магнітні бурі, як відзначають вчені, можуть впливати не тільки на роботу радіоапаратури та навігаційних систем, але і можуть позначитися на самопочутті людей. Найчастіше схильні до магнітних бур люди похилого віку, або ті, хто страждає захворюваннями серця і судин.

Як відзначають фахівці, у період геомагнітних збурень слід уважніше стежити за здоров'ям тим, хто страждає від серцево-судинних захворювань або схильний до епілептичних нападів. Геомагнітні бурі часто супроводжуються неприємною симптоматикою.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" у поточному році на планеті очікується кілька десятків магнітних бур.

"У 2018 році очікуються 20-35 геомагнітних бур, серед яких дві-чотири великі і дуже великі. Ймовірність виникнення бурі вищої категорії, extreme, близько 5 відсотків", — сказали вони.

У своєму прогнозі вчені відзначили, що найбільш небезпечним фактором космічної погоди у наступному році "виявляться електронні зростання".

З 1 січня по 1 грудня 2017 року на нашій планеті відбулося 29 геомагнітних бур, у тому числі дві великі і одна дуже велика.