Стародавні споруди не дарма називають портретами цивілізації, які їх збудували.

Про це повідомляють росЗМІ.

Причому, ці портрети зберігають в собі загадки цілих культур. Адже ці споруди простояли протягом тисячі років після того, як з лиця землі зникли їх будівельники.

Тунелі Теотіуакана, Мексика.

У 2017 році було розпочато реставраційний проект по ремонту одного з найвідоміших місць Мексики - доацтековского міста Теотіуакан. Під час робіт на центральній площі археологи використовували неінвазивну техніку для перегляду підземних пустот.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Сканування за допомогою електроімпендансної томографії показало несподіване - під площею був тунель, що веде в сусідню піраміду. Вчені поки дивуються, навіщо Піраміда Місяця, яка є колосальним подвигом древньої архітектури, могла бути пов'язана з чимось ще підземним тунелем. Поки його неможливо досліджувати, і однією з причин є глибина, на якій проходить тунель, - 10 метрів.

Тунгунджіскіе кургани, Австралія.

Протягом більше 60 кілометрів уздовж західного Кейп-Йорка, прибережної зони Австралії, можна побачити ряд великих курганів. Дослідники обговорювали специфіку цього явища протягом багатьох років. Мабуть, вони не сприймали місцеве співтовариство аборигенів всерйоз (люди Тунгунджі стверджували, що їхні предки були поховані в курганах).

Не дивно, що з'явилося ряд дивних теорій. Наприклад, деякі припустили, що ці 250 курганів створили ... птахи. У 2018 році, коли кургани просвітили радаром, виявилося, що місцеві жителі і археологи, які вважали кургани штучними, мали рацію. Було проскановано одинадцять піщаних споруд, і в багатьох з них все ще містилися людські останки. Крім того відзначається, що вони були створені приблизно в той же час, коли єгиптяни будували піраміди.

Міський комплекс Тель-Едфу, Єгипет.

У 2018 році за розкопках в єгипетському Тель-Едфу знайшли двоповерховий комплекс віком 4000 років, який був одним з найбільш ранніх серед численних великих руїн в даному регіоні. Археологи визначили кімнати, які використовувалися для зберігання, для плавки міді, для виробництва пива і хліба. Однак, призначення інших приміщень не було визначено.

Зовнішній вигляд фасаду будівлі був типовим для стародавнього Єгипту, але при цьому воно було дуже майстерно побудовано. Інший таємницею є те, чому люди закинули комплекс після його споруди. Зазвичай подібні занедбані місця розбирали на цеглу для інших будівельних проектів. Цей же комплекс не тільки зберіг свої стіни товщиною 1,5 - 2 метри, а й вхідні двері. З огляду на, що вони були зроблені з вкрай рідкісною в Єгипті деревини, двері повинні були вкрасти давним-давно.

Вілла в Ворвіку, Англія

В англійському місті Ворвіку недавно вирішили перенести середню школу. Будівельники, які копали котлован, виявили велику римську віллу. Її розмір становив 28 метрів в довжину і 14,5 метрів в ширину. За їх власними словами, ця вілла була "розміром із середньовічну церкву". Вирізана з місцевого пісковика, вона, ймовірно, була частиною великого маєтку в другому століття нашої ери. Сама вілла була дуже значним будівлею. Крім того, що вона була найбільшою структурою в регіоні, вона була пов'язана з римською дорогою.

Табір будівельників Стоунхенджа, Англія.

У декількох хвилинах ходьби від Стоунхенджа є військова база в Ларкхілле. Під час підготовки до нових армійським навчань в 2018 році були виявлені залишки стародавнього забору. Вважається, що в таких місцях відбувалася давня торгівля і зустрічі. Дев'ять дерев'яних стовпів стояли точно в такому ж становищі, як і дольмени в кам'яному кільці Стоунхенджа. Це показало, що Ларкхілл був свого роду конструкторським центром для капітального ремонту знаменитого храму, який також колись також був скромним кільцем дерев'яних стовпів. Первісна версія Стоунхенджа була зведена близько 3000 р до н.е., але археологи вважають, що паркан старша за нього на шість-сім століть. Ймовірно, це був табір будівельників.

Таємниці Стоунхенджа.
Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що археологи відкопали унікальну гробницю.